1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rekabet Kurulu'ndan Ev ve Araba Fiyatlarını Belirleyen Sahibinde.com İçin Flaş Karar
Rekabet Kurulu'ndan Ev ve Araba Fiyatlarını Belirleyen Sahibinde.com İçin Flaş Karar

Rekabet Kurulu'ndan Ev ve Araba Fiyatlarını Belirleyen Sahibinde.com İçin Flaş Karar

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri hakkında soruşturma açtı. Kurul, soruşturmaya gerekçe olarak ise ünlü sitenin internet sitesi üzerindeki yüksek fiyat iddiaları üzerine inceleme yapıldığını ve soruşturma kararı alındığı belirtildi.

A+A-

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ (sahibinden. com) hakkında, "faaliyet gösterdiği pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı" iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, şirketin emlak ve vasıta satış ile kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi, yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Öte yandan, duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılanların Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri, ilgili Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağına işaret edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.