1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ramazan Bayramı'nda Hangi Günler Sokağa Çıkma Yasağı Olacak?
Ramazan Bayramı'nda Hangi Günler Sokağa Çıkma Yasağı Olacak?

Ramazan Bayramı'nda Hangi Günler Sokağa Çıkma Yasağı Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının bayram sonuna kadar hafta sonları süreceğini söyledi. Peki hangi günler sokağa çıkma yasağı olacak?

A+A-

Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. 2-3 Mayıs hafta sonu olması sebebiyle, 1 Mayıs ise normalde resmi tatil olduğu için sokağa çıkma yasağı 3 güne uzatıldı.

Türkiye'de korona virüs nedeniyle dördüncü kez uygulamaya konan sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek?
1 Mayıs saat 00.00’da başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 3 Mayıs saat 00.00’da sona erecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca market ve bakkallar için esneklik uygulanacak mı?

Market ve bakkallar kısıtlamanın ilk gününde, 1 Mayıs Cuma saat 09.00-14.00 arasında açık olacak. Saat 14.00’ten sonra kepenk indirecek olan bakkal ve marketler 2-3 Mayıs tarihlerinde hizmet veremeyecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması ne zamana kadar uygulanacak?

Korona virüsü salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı ilk kez 11-12 Nisan günlerinde uygulandı. 18-19 Nisan‘da ikinci kez uygulanan kısıtlama, resmi tatil olan 23 Nisan Perşembe gününün 24-25-26 Nisan‘la birleştirilmesiyle üçüncü kez devreye sokuldu.

Ramazan Bayramı'nda da Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak mı?

Dün Kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma gününe denk gelen ve resmi tatil olan 1 Mayıs’ı 2-3 Mayıs’la birleştirerek 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan ettiklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar rutin olarak uygulanacağını açıkladı.

Ramazan Bayramın'da kaç gün sokağa çıkma yasağı olacak?

Buna göre önümüzdeki dört hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması bekleniyor. 1-2-3 Mayıs, 9-10 Mayıs, 16-17 Mayıs ile 23-24 Mayıs‘a denk gelen Ramazan Bayramı arefesi ve birinci gününde evden dışarı çıkmak mümkün olmayabilir.19 Mayıs'ın da 16-17 Mayıs'la birleştirilip 16-17-18-19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi olasılığı da mevcut.

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymamanın cezası nedir?

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasında eczaneler açık olacak mı? Eczaneye gitmek yasak mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Kısıtlama boyunca nöbetçi eczane sayıları artırılacak. Acil bir durumda, ikamet ettiğiniz bölgedeki eczaneye gidebilirsiniz.

Sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını beslemek yasak mı

Sokak hayvanlarını beslemek isteyen kişiler, oturdukları evin önüyle sınırlı olmak şartıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkabilirler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.