1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Ölü Derilerden Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Ölü Deriler Nasıl Giderilir?
Ölü Derilerden Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Ölü Deriler Nasıl Giderilir?

Ölü Derilerden Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Ölü Deriler Nasıl Giderilir?

Süt içerisinde olan laktik asit, yüzünüzde oluşan yağları almak hem de kırışıklıkların görünümlerini azaltmak ayrıca ölü hücreleri yok etmek için Süt maskeleri ile cildinizi temizleyerek ölü ciltten kurtulabilirsiniz...

A+A-

Cilt temizliği açısından düzenli bir şekilde sütü tercih ederek sadece birkaç hafta sonrasında cildin çok daha taze ve oldukça parlak görünebilmesini sağlayabilirsiniz. Cildinizi temizlemek için hangi sütü tercih edeceğinize gelirsek keçi veya inek sütü kullanılması uygun olacaktır. Sütü düzenli bir şekilde kullanmış olduğunuz maskelere ekleyebilirsiniz. Bunun hr hangi bir sakıncası yoktur. Bunların dışında cildi temizlemeyi istiyorsanız eğer yarım bardak sütü ılıtıp temiz, oldukça pamuklu bir havluyu süte daldırın. Havlu kaseden çıkınca fazla sütü sıkarak yüzünüze koyabilirsiniz. Havlunun bütünü yüzünüzün her bölgesine devam etmelidir.

Ölü Ciltten Kurtulun

5 dakika bekleyip yüzünüzü soğuk su ile yıkarak yukarıda bahsettiğimiz işlemi bitirebilirsiniz. Eğer ki gözeneklerinizin oldukça dolu olduklarını tahmin ediyorsanız yine bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Arkaya kalan sütü ölü cildin birikmiş olduğu dirseklerde, ayaklarınızda da kullanabilirsiniz. Anti bakteriyel fonksiyonu olan ve bu nedenle de sivilce oluşumunu önemli oranlarda azaltan, ayrıca mevcut olan aknelerinde kısa vadede geçmesine olanak tanıyan süt maskesi için 4 yemek kaşığı inek sütü, 1 yemek kaşığı bal, yarım yemek kaşığı da esmer şekere ihtiyacınız var.

Bu malzemeleri toparlayıp karıştırın ve sonra da yüzünüze güzel bir şekilde sürün. Parmak uçlarınız ile dairesel hareketler beraberinde yüzünüze sürmelisiniz. Yüzünüze sürdükten sonrada 9 dakika bekleyin ve ılık su ile güzel bir şekilde yüzünüzü yıkayın. Maskenin bütün gözenekleri temizleme fonksiyonunu yükseltebilmeniz için 1, 1,5 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesini eklemeniz güzel olur. Eğer cildiniz oldukça yağlı ise daha çok yağlanmaması açısından çeşitli diyet tarzındaki sütleri de tercih edebilirsiniz.

Cildi Beyazlatan Maske

Daha iyi harika bir cilt için 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı kadar da taze limon suyunu 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın. Sonrada bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra bu karışımı yüzünüze uygulayın. Tam olarak 8 9 dakika kadar kuruyunca yüzünüzü yine soğuk su ile yıkayın. Cildinizin oldukça hoş bir hale geldiğini görebilirsiniz. Bu maske de cildinizi beyazlatma fonksiyonuna sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.