1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O Ülkede Kan Donduran Tecavüz! 19 Yaşındaki Genç Kız 4 Erkek Tarafından Tecavüze Uğradı…
O Ülkede Kan Donduran Tecavüz! 19 Yaşındaki Genç Kız 4 Erkek Tarafından Tecavüze Uğradı…

O Ülkede Kan Donduran Tecavüz! 19 Yaşındaki Genç Kız 4 Erkek Tarafından Tecavüze Uğradı…

Kast sisteminin en alt kesiminde yer alan Dalit topluluğunda daha 19 yaşında olan bir kadına üst katlara mensup olan dört erkeğin aynı anda tecavüzüne uğradı. Her ne kadar yaşam mücadelesi verse bile hayata tutunmayı bir türlü başaramadı.

A+A-

Kast sisteminin en alt kesiminde yer alan Dalit topluluğunda daha 19 yaşında olan bir kadına üst katlara mensup olan dört erkeğin aynı anda tecavüzüne uğradı. Her ne kadar yaşam mücadelesi verse bile hayata tutunmayı bir türlü başaramadı. Daha bu olayın üzerinden çok geçmese bile yaşanan aynı düzeydeki korkunç olay artık kan donduracak cinsten. 22 yaşında olan genç kadına iki erkek aynı anda tecavüz etti ve kadın yaşamla verdiği savaş sırasında hayatını kayıp etti. 

Hindistan'da ortalama olarak günde 90 tecavüz ihbarı gelirken adeta yıl içerisinde on binlerce tecavüz olayı yaşanıyor. Bir hafta içerisinde tam iki alt kata mensup olan kadın toplu tecavüzler sonucu hayatını kayıp etti. 

Kast sisteminin en alt katındaki Dalit topluluğunda yer alan 19 yaşındaki daha çok genç olan bir kadının daha üst katlardan olan dört erkek tarafından toplu bir şekilde tecavüzünün ardından kaldırılmış olduğu hastanede hayatla olan savaşını kayıp ettiği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra salı günü de iki erkek tarafından yine aynı topluluktan olan kadın tecavüze uğradı ve bunun ardından hayatını kayıp etti.

Uttar Pradeş eyaleti içerisinde yer alan ve Dalit mensubu olarak yer alan kadın toplu bir şekilde tecavüze uğramış olduğu 500 km uzağındayken saldırıya uğradı ve hemen hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Fakat hastaneye bile varamadan genç kadın hayatını kayıp etti. Medyada oldukça fazlası ile yerin alan acılı anne; Bir sürücünün kızını evin önüne getirip attığını, o sıralarda daha çocuk yaşında olan gencin ne ayakta duracak ne de konuşacak bir hali olmadığını dile getirdi.

Polis bu iki suçlunun her ne kadar kimliklerinin kim olduğunu açıklamasa bile yakalandıklarını - ardından toplu tecavüz ve cinayet suçları ile beraber yargılandıklarını aktardı. Soruşturma hala devam ederken bu iki zanlının da hızlı kararı veren özel mahkeme içerisinde yargılanma ihtimallerinin yer aldığı açıklamalar arasında dikkatleri çekti.

2012 yılında başkent olarak yer alan Delhi içerisinde otobüste genç kadının yanında erkek arkadaşı olmasına rağmen toplu bir şekilde tecavüze uğramış olan üniversite öğrencisinin de hayatını kayıp etmesinin ardından Hindistan tecavüz suçu işleyenler adına da idam cezasını getirdi. Fakat her ne kadar idam getirilse bile bu durum suçluların durmasına engel olmadı.

İdam cezasına rağmen tecavüzler durdurulamadı

2012 yılında yaşanan olayın suçluları olan 4 erkek ise mart ayında asılmış olmalarına rağmen ülkede kadınlara uygulanan cinsel şiddet hala son hızı ile en ufak azalma olmadan devam ediyor. Hindistan içerisinde yaşamlarını sürdürmeye devam eden tam 200 milyon civarında olan Dalit; uzun bir süredir ayrımcılık üzerine büyük bir şekilde mağdur olduklarını, korona süreçlerinde dahi bu durumun saldırıların daha fazla artması ile karşı karşıya kalıyorlar.

Daha 19 yaşında hayatının baharında olan Dalit kurbanlarından bir tanesi de 14 eylülde gerçekleşen toplu tecavüz sırasında yaşadığı şiddetten dolayı iki hafta hayat mücadelesine dayanamayan, genç kızın ölüsünün de aile bile yaklaşamadan polisler tarafından alelacele bir şekilde yakılması - her ne kadar aile son kez kızlarını görmek adına çok dövünseler bile polislerin aile üyelerine şiddet uygulaması da en büyük tepkilere neden oldu. Ölen kadını kardeşi ise; polis tarafından yaşadıkları saldırıların ardından 10 gün sonra zanlıları göz altına aldıklarına dair dikkatleri çekerken, ablasını ölüme terk etiklerini ve 14 gün boyunca her ne kadar hayatta kalmak adına savaş vermiş olsa bile bu savaşı kazanamadığını dile getirdi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.