1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O Ülkede inanılmaz olay! Sınıfta Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği gerekçesiyle öğretmenin başı kesildi…
O Ülkede inanılmaz olay! Sınıfta Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği gerekçesiyle öğretmenin başı kesildi…

O Ülkede inanılmaz olay! Sınıfta Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği gerekçesiyle öğretmenin başı kesildi…

Fransa / Paris’te sınıfta bir öğretmen öğrencilerine Charlie Hebdo dergisinde yayına alınan ve Hz. Muhammed ( S.A.S )’in karikatürü yapan dergiyi gösterince öğretmenin başı kesildi ve öldürüldü.

A+A-

Fransa / Paris’te sınıfta bir öğretmen öğrencilerine Charlie Hebdo dergisinde yayına alınan ve Hz. Muhammed ( S.A.S )’in karikatürü yapan dergiyi gösterince öğretmenin başı kesildi ve öldürüldü.

Euronews tarafından aktarılanlara göre Paris kuzeybatı bölgesinde bulunan Conflans Sainte – Honorine kısmında yer alan bir okulda akşam 5 saati sularında meydana gelen olayların ardından bıçaklı bir saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

France Televisions; polis tarafından öldürülen kişinin 18 yaşında ve terör ile mücadele servisleri içerisinde en ufak kaydı olmayan biri olmadığı da ortaya çıktı.

BFMTV tarafından gelen durumlara göre saldırganın Moskova doğumlu olarak yer aldığı ve saldırının da ardından saniyeler önce Allah'u Ekber diye bağırmış olduğu ortaya çıktı.

Veliler şikayetçi oldu…

Olay yerinin güvenlik kameraları altında korunması tercih edilirken anti terörizm savcılığı konu ile ilgili terör bağlantılı olarak bulunan cinayetten dolayı soruşturma başlatılması sağlandı. 

Fransız haber ajansı AFP tarafından yayına alınan ve öldürülen tarih öğretmeninin de 47 yaşında olduğu – 5 ekim tarihi ile ders sırasında öğrencilerine bir dergide yayına alınan Hz. Muhammed karikatürü için sınıfta göstermesinden dolayı şikayet ettikleri ortaya çıktı.

Cumhuriyet saldırıya uğradı

Fransa eğitim bakanı tarafından gelen açıklama sırasında Jean  - Michel Blanquer; şahsına ait twitter hesabından bir mesaj yayına aldı ve Cumhuriyet’in saldırıya uğramış olduğunu açıkladı. Açıklaması sırasında; ‘’ Gece içerisinde Cumhuriyet’e hizmet veren bir öğretmenin yapmış olduğu durumdan dolayı saldırı yapmış gibidir. Düşüncelerinin ailesi ile beraber onunla; birlik ve kararlılık konusunda İslamcı terörizm canavarlıklarına verilecek olan tek cevap olduğunu – yüzleşecek olduklarını ‘’ tarzında bir paylaşım ile dikkatleri çekti.

-359.jpg

Macron saldırıya uğrayan öğretmenin çalıştığı okula gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron; Eğitim bakanı Jean Michel Blanquer ve vatandaşlık başkanı Marlene Schiappa konu ile ilgili gelen saldırılan yaşanmış olduğu Conflans – Saninte Honorine’e ulaşım için harekete geçti.

Olay anının yaşandığı gece saatlerinde Fas için düzenlemiş olduğu ziyaretini iptal etti ve bu bölgeye gitmeleri bekleniyor.

Hz. Muhammed karikatürü ve Charlie Hebdo saldırısı

Fransa sınırlarında 1992 yılından bu yana kadar yaşamlarına devam eden Charlie Hebdo; yayınlamış olduğu Hz. Muhammed karikatür nedenlerinden dolayı da ocak 2015 yılında radikal İslamcıların saldırılarına uğramaları meydana gelmiş ve ardından da saldırı sırasında tam 12 kişi hayatını kayıp etmişti.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.