1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Myanmar'da protestolar devam ederken, ölü sayısı 80'e yükseldi
Myanmar'da protestolar devam ederken, ölü sayısı 80'e yükseldi

Myanmar'da protestolar devam ederken, ölü sayısı 80'e yükseldi

Darbe karşıtı göstericiler Pazar günü, Myanmar askeri yönetim altındaki yedinci haftasına yaklaşırken, bir grup milletvekilini ülkenin “en karanlık anını” aşmak için “yenilmezlik” ile hareket etmeye çağırarak protestolara devam etti.

A+A-

Darbe karşıtı göstericiler Pazar günü, Myanmar askeri yönetim altındaki yedinci haftasına yaklaşırken, bir grup milletvekilini ülkenin “en karanlık anını” aşmak için “yenilmezlik” ile hareket etmeye çağırarak protestolara devam etti.

Görgü tanıkları ve yerel basında, güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açtığı Pazar günü en az iki kişinin öldüğü bildirildi.

Tanıklar ve yerel basında çıkan haberlere göre, ticari başkent Yangon yakınlarındaki Bago kasabasında genç bir adam vurularak öldürüldü.

Bago şehrinden bir protestocu olan Kyaw Swar, dpa haber ajansına verdiği demeçte, bir diğer göstericinin kurşunla öldürüldüğünü ve birkaç kişinin de yaralandığını söyledi.

"Gerginlik arttı" dedi. "İnsanlar protesto etmeyi bırakmayacak ve askeri güçler çökmeye çalışıyor."

Kachinwaves çıkışı, kuzeydoğudaki yeşim madeni bölgesinde, Hpakant kasabasında başka bir protestocunun öldürüldüğünü söyledi.

Cumartesi günü, ülkenin en büyük ikinci şehri olan Mandalay'da, ikisi Myanmar'ın güney-orta kesiminde bir kasaba olan Pyay'da ve Yangon'un bir banliyösü olan Twante'de bir ölüm vakası bildirildi.

Yedi ölümün ayrıntıları, bazılarına kurbanların fotoğraflarının eşlik ettiği birçok sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Siyasi Mahkumlara Yardım Derneği savunucu grubu, ordunun geçen ay iktidarı ele geçirmesine karşı yaygın protestolarda 80'den fazla kişinin öldürüldüğünü söyledi. En az 2.100 kişi tutuklandı.

Geçen hafta Mahn Win Khaing Than, Myanmar'ın devrilen yasa koyucuları, doğru hükümet olarak tanınmaya çalışan Pyidaungsu Hluttaw'ı (CRPH) Temsil Etme Komitesi'nin temsilcileri tarafından başkan vekili olarak atandı.

İktidardaki Ulusal Demokrasi Ligi partisinden en üst düzey yetkililerle birlikte Facebook üzerinden halka hitap eden Mahn Win Khaing Than, "Bu, ulusun en karanlık anı ve şafağın yaklaştığı an," dedi. Cumartesi günü.

Sivil hükümetin, askeri baskılara karşı "halkın kendilerini savunma hakkına sahip olması için gerekli yasaları düzenlemeye çalışacağını" söyledi.

CRPH, federal bir demokrasi yaratma niyetini açıkladı ve liderler, Myanmar'ın ülke çapında geniş toprakları zaten kontrol eden en büyük etnik silahlı örgütlerinin temsilcileriyle buluşuyor. Bazıları destek sözü verdi.

Mahn Win Khaing Than, "Diktatörlükten çeşitli baskılara maruz kalan tüm etnik kardeşlerin gerçekten arzuladığı bir federal demokrasi oluşturmak için, bu devrim bizim çabalarımızı bir araya getirme şansıdır" dedi. .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.