1. HABERLER

  2. SSK

  3. Müjde Emekli İçin 2204 Lira Maaş Zammı! Ne Kadar Fark Edeceği Belli Oldu
Müjde Emekli İçin 2204 Lira Maaş Zammı! Ne Kadar Fark Edeceği Belli Oldu

Müjde Emekli İçin 2204 Lira Maaş Zammı! Ne Kadar Fark Edeceği Belli Oldu

SSK, Bağ-Kur emeklileri için ilk aylık dönemde gerçekleşen enflasyona uygun olarak bir zam yapılacak. Memur ve memur olarak emekli olan kişiler için yüzde dört oranında bir zam ve ilk altı aya ait olan enflasyon oranı ile yüzde dörtlük kısmı aşarsa aşan kısım ile zam yansıyacak. Temmuz ayının ilk günlerinde bu son durum açıklanacak ve herkesin maaşlarına buna göre bir yansıma yer alacak.

A+A-

Yaklaşan Temmuz ayı ile milyonlarca emeklinin bu ay ki maaş zammı ne olacak diye gözleri haberlere çevirmesine neden oldu. SSK, Bağ-Kur emeklileri için ilk aylık dönemde gerçekleşen enflasyona uygun olarak bir zam yapılacak.

Memur ve memur olarak emekli olan kişiler için yüzde dört oranında bir zam ve ilk altı aya ait olan enflasyon oranı ile yüzde dörtlük kısmı aşarsa aşan kısım ile zam yansıyacak.

Temmuz ayının ilk günlerinde bu son durum açıklanacak ve herkesin maaşlarına buna göre bir yansıma yer alacak. Gelin beraber haberin devamında ne kadar bir artış ne zaman yer alacak ona bakalım. Haberin detayları...

Ne Kadar Fark Edeceği Belli Oldu

Ekonomistler tarafından yapılan beklenti anketi içerisinde enflasyon tahminleri mayıs ayı içerisinde ortalama olarak 0.76 çıkarken haziran ayı için yüzde 0.45 olarak belirlendi. İlk altı aya ait olarak yapılan hesaplama yüzdesi 4.41 olarak dikkatleri çekiyor.

SSK ve Bağ-Kur ile emekli olanlar için zam yüzde 4.41 oranında olurken memur ve memurluktan emekli olan vatandaşların artışı yüzde 0.41 enflasyon farkı ile 4.41 oranına çıkacak.

Nasıl Bir Değişim Olacak?

Beklenen  temmuz ayınca olacak zam yüzde 4.41 olarak gerçekleşmesi söz konusu olursa ek ödemeler de dahil Bağ-kur esnaf emeklilerine ait bin 784 lira 11 kuruş durumundan 1862 lira 79 kuruşa çıkması da bekleniyor.

2000'li yıllardan önce emekli olan ve SSK olarak yer alan kişilerde en düşük aylık 2111 lira 66 kuruşluk ödemeden sonra 2204 lira 78 kuruşa yükseliş olacak. Memur emeklilerinde bu durum ise en az 2661 liradan 2778 liraya artış bekleniyor.

Son durum ne olacak bu durumu 3 Temmuz ayı içerisinde emekliler de kesin bir oran ile öğrenecekler. Ardından aynı ay içerisinde yapılacak olan zamlı ödemelerine kavuşacaklar. Herkesin merak ile beklediği son durum için sayılı gün kaldı ve artan enflasyon oranı ile maaşlarda bir artış olacak.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler