1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde Devlet'ten Her Ay 671 Lira Maaş Desteği! Başvurular Nereye Yapılacak?
Müjde Devlet'ten Her Ay 671 Lira Maaş Desteği! Başvurular Nereye Yapılacak?

Müjde Devlet'ten Her Ay 671 Lira Maaş Desteği! Başvurular Nereye Yapılacak?

Sosyal güvencesi olmayanlara 65 yaşını doldurmaları durumunda devlet tarafından yaşlılık maaşı veriliyor. Belirli koşulların sağlanması durumunda devlet tarafından 65 yaşını dolduran vatandaşlara 671 lira olan yaşlılık aylığı bağlanabiliyor. Yaşlılık maaşına dair pek çok vatandaş bu aylığa bağlanabilmenin şartlarını, detaylarını ve başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

A+A-

Yaşlılık Maaşı Başvurusu Nereye Yapılır?

65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceleri olmayan vatandaşlar devlet tarafından sunulan olanaktan faydalanmak için yaşlılık maaşı başvurusu nasıl ve nereye yapılır diye merak ediyor.

Yaşlılık maaşı bağlanmasını isteyen vatandaşlar gereken şartları sağlamaları halinde ikamet ettikleri il ve ilçelerinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurularını yapabilmektedirler.

Başvuru yapmak için vatandaşların kimlik belgelerinin yanlarında olması gerekiyor. Buraya giderek başvuru formunu doldurmaları yaşlılık maaşı başvurusu için yeterli oluyor. Yapılmış olan başvurular bir ay gibi kısa bir süre içerisinde değerlendirilerek sonuç açıklanıyor.

Aynı zamanda vatandaşların yaşlılık maaşı başvurusu için il ve ilçelerinde yer alan sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmelerine de gerek kalmıyorlar.

Vatandaşlar eğer isterlerse e-Devlet üzerinden de yaşlılık maaşı için başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Yine vatandaşlar yapmış oldukları başvuruları da e-Devlet üzerinden takip edebiliyorlar.

Yaşlılık Maaşı Ne kadar?

65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceleri olmayan vatandaşlara devlet tarafından bağlanan yaşlılık aylığı 2020 yılında 671 liraya yükseldi. Aile içi kişi başı ortalama gelirin sınırı da 701.32 lira oldu. Yaşlılara bağlanan bu aylıklar PTT şubelerine giderek elden alınmaktadır. Ancak yaşlılık maaşlarının bağlanmasıyla birlikte ilk ayın yoğunluk durumuna göre Ziraat Bankası’ndan da alabilmektedirler.

Yaşlılık Maaşı Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından sosyal güvenceleri olmayan yaşlılara aylık bağlanması konusunda en çok merak edilen konulardan birisi de yaşlılık maaşı şartları oluyor. Yaşlılık maaşı alabilmek için vatandaşların 65 yaşlarını doldurmaları ve hiçbir sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. Aynı zamanda aylık aile içi kişi başı aylık gelirin de 774.90 liradan daha az olması gerekiyor.

Aile içinde çocukları ve torunlarıyla yaşayan yaşlılar için bu kişilerin aylık gelirleri eskiden dikkate alınırken artık dikkate alınmıyor. Yalnızca başvuru yapan kişiler ve eğer varsa eşleri değerlendiriliyor. Yapılan incelemelerin sonucunda başvuru yapan kişiler şartları sağlıyor olmaları durumunda bu maaşa hak kazanıyor.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum