1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde Annelere 600 Lira ! İşte Şartlar
Müjde Annelere 600 Lira ! İşte Şartlar

Müjde Annelere 600 Lira ! İşte Şartlar

Doğum yapan annelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 300 ile 600 lira arasında destek veriyor.İşte bu parayı almanın şartları...

A+A-

Ülkemizde genç nüfusu desteklemek adına birçok teşvik ve yardım sağlanıyor. Bunların başında 2015 yılından beri uygulanan doğum yardımı geliyor. Mevcut hükümet öncülüğünde hayata geçirilen bu uygulama milyonlarca anneyi mutlu ediyor ancak annelerimiz bu orana biraz zam istiyor. 

Doğum yardımı nedir?

Doğum yardımını bilmeyen kimse kalmamıştır ancak yine kısaca özetleyelim. Doğum yardımı uygulaması 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren canlı doğum gerçekleştiren ailelere devlet tarafından sağlanan bir para yardımıdır. 
İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, 3 ve sonrasında doğan her çocuk için 600 TL tek seferlik nakit para yardımı sağlanır.

Doğum yardım hakkında bilmeniz gerekenler

Doğum yardımından 15 Mayıs 2015 itibariyle doğum yapan her Türk vatandaşı ve mavi kartlı kişiler Türkiye’de ikamet etmeleri halinde faydalanabilir. Burada önemli olan canlı doğum gerçekleştirmiş olmanızdır. Canlı doğum sonrası çocuğunuzun kimlik bilgileri sisteme girildiği takdirde müracaat gerçekleştirebilirsiniz. 15 Mayıs 2015 Tarihinden önce olan doğumlarınız için ödeme alamazsınız ancak o doğumlarınız sıralama olarak kabul edilir. 2010 Yılında da bir doğum yaptıysanız ve 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra da bir doğum yaptıysanız 15 Mayıs 2015 sonrası doğumunuz için ikinci çocuklara ödenen 400 TL’lik doğum yardımı alacaksınız. (Müracaat formuna buradan ulaşabilirsiniz. )

2015 yılında ‘İlk Altın Devletten’ sloganıyla duyuruldu! 

Doğum yardımı uygulaması 2015 yılında hükümet tarafından ‘İlk Altın Devletten’ sloganıyla duyurulmuş ve büyük takdir kazanmıştı. Ancak zamanla bu miktarda hiçbir artış yaşanmadı. 
2015 Yılında bir çeyrek altın 180 TL iken hayata geçirilen bu uygulama şüphesiz ki doğum yapmış bir ailenin tek seferlik de olsa ihtiyaçlarını karşılar düzeydeydi. Günümüzde 479 TL’yi gören çeyrek altın fiyatı yanında ödenen bu tutar da sloganını kaybetmiş bir yardım olmuş oldu.

Sorduğumuz tüm anneler bu yardımdan memnun ancak 5 yıldır hiç zam almıyor olmaktan da yakındıklarını söylemek gerekir. 2020 Yılında da ilk altın devletimizden gelir mi bilemeyiz, annelerimiz bekliyor… 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.