1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde 1500 TL Maaş ile 25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak işte ayrıntılar
Müjde 1500 TL Maaş ile 25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak işte ayrıntılar

Müjde 1500 TL Maaş ile 25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak işte ayrıntılar

Ev işlerinde uğraşan ev hanımlarının emekli olmasının yolu açıldı. Ev hanımları artık emekli olarak emekli maaşı alabilecek. Devlet ev işleri ile uğraşan ev hanımlarını unutmadı. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Ev hanımlarına 1500 lira maaş. Ev hanımlarına aylık bin 500 lira maaş ödenecek. 25 yıl evli kalarak sigortaya başvuran ev hanımlarına aylık bin 500 lira maaş verilecek. Ev hanımları

A+A-

Ev hanımlarının emekli yolu açıldı. Yıllardır merakla bekleniyor ve çok büyük mağduriyetlere sebep olmuştu. Çalışma hayatında yer alamayan ev hanımları, iş yerlerinde çalıştıklarından daha fazla ev işlerinde çalışıyorlar. Ancak bu çalışmalarına karşı herhangi bir emeklilik fırsatları bulunmuyordu. Devlet bu sorunu çözmek için devreye girdi ve ev hanımlarının emekli olması için gerekli düzenlemeler yapılmaya başladı. Çoğu vatandaş konudan halen daha habersiz ancak ev hanımları emeklilik olabilmesi için gereken şartlar oluşturuldu. bugün itibariyle emekli olan ev hanımları aylık bin 500 lira emekli maaşına sahip olabilecekler. Evli kalma süresine bağlı olarak emekli olma yaşları değişebilecek. Peki ev hanımlarının emekli olması için ne kadar süre evli kalması gerekiyor?

Kadınlara aylık bin 500 lira maaş ödenecek. 25 yıl evli kalarak sigortaya başvuran ve hanımlarına aylık bin 500 lira maaş verilecek. Kadınlara emeklilik haberini sizler için derledik.

25 Evli kalana emeklilik müjdesi,

Devlet evlilik müessesinin devamlılığını sağlamak amacıyla evli kalan çiftlerin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması durumunda emeklilik yolu açıyor. Ev hanımlarına verilen bu emeklilik fırsatında aranan en büyük şartlar arasına herhangi bir sigortası bulunmaması ve evli olması şartı aranıyor. 25 yıllık evlilik süresinin ardından SGK'ya gidere emeklilik için gerekli olan günleri borçlanma yapabiliyor. Bu borçlanmanın tamamlanmasının ardından emekli olmaya hak kazanan vatandaşlara emekli maaşları ödenmeye başlıyor.

Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Emekli olmak isteyen ev hanımları bağlı bulundukları ildeki SGK müdürlüğüne başvurarak evlerinde yaptıkları işlerinden dolayı isteğe bağlı sigorta olmak istediklerini beyan eden dilekçeyle başvuracaklar. Ödemeleri gereken aylık emeklilik ve sağlık primleri 930 lira civarında. Ancak üst limit emekli olmak isteyen kişiye kalmış. 

Kadınlar ne kadar maaş alacak?

En düşük emeli maaşı artık 1500 lira, bu maaşın altında herhangi bir emekli maaşı bulunmuyor. Ödenen primlere göre emekli maaşları değişiyor. Emekli maaşının yüksek almak için son 3,5 yılı 4/a sigorta koluna geçirmeleri emekli olma yaşları ve prim ödeme gün sayılarının dışında emekli maaşlarını da etkilemektedir.

nuu-013.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler