1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Müge Anlı’da duygu dolu anlar! 84 yaşındaki kadın konuştu, Türkiye Ağladı!
Müge Anlı’da duygu dolu anlar! 84 yaşındaki kadın konuştu, Türkiye Ağladı!

Müge Anlı’da duygu dolu anlar! 84 yaşındaki kadın konuştu, Türkiye Ağladı!

30 Ekim Müge Anlı ile Tatlı Sert programında konuk olan 84 yaşındaki Zeynep Bıyık herkesi duygu dolu anlara sürükledi. Ulu önder Atatürk’ün ölümüne dair her şeyi anlatan kadın stüdyodaki herkesin göz yaşlarına boğulmasına neden oldu.

A+A-

Müge Anlı ile Tatlı Sert özel programına Niğde’den İstanbul’a gelerek katılım gösteren Zeynep Bıyık herkesin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu. Bu güne özel bir de şiir okuyan yaşlı kadın resmen herkesi o günlere götürdü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği hatırladığını dile getiren kadın o günleri yad etmek için o anlarda yaşanan anıları anlattı ve tüm stüdyonun duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Akide şekeri ve yalın ayak teyze…

Karlı bir gün. Ayakkabıları olmayan teyze elinde akide şekeri. Sadece çocuk ya onu yemek isterken bir duyuyor ki camiden çıkan adamların hepsi Atatürk’ün ölümünü konuşuyor. Kadın aralarına giriyor ve sadece babasını bekliyor. Bu gün bizleri düşmanlarda, gavurlardan kurtaran o ulu adam ölmüş diyorlar. Çocuk ya koşarak evine gitmiş. Babasına; baba bizi o gavurdan koruyan adam var ya o ölmüş. Annesi eyvah diye yanarken, kocasına bey bizi gavurların elinden kurtaran Mustafa Kemal ölmüş, biz artık gavurlardan neler çekeceğiz diye ağıt yakmaya başlar.

Hoparlör mahallenin içinde bugün gavurlar buralara gelecek, herkesin ışıklarını söndürecek diye duyurular yapılmış. Tüm ışıkları kapatıp, gavurlardan kurtulmak için camın arkasına tahta koyarak korunan aile Atatürk’ün ölümü ile aslında ne kadar korku dolu anların yeniden gelmesinden korktuklarını anlatırken bir yandan da o süreçlerde aslında hayatımızı rahat ettirmemiz için neler verdiğini gösteriyor. Bunları anlatan yaşlı teyzemiz tüm stüdyonun acı dolu anları adeta yeniden yaşıyor gibi hissetmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.