1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ekrana gelen skandal görüntüler için RTÜK harekete geçti…
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ekrana gelen skandal görüntüler için RTÜK harekete geçti…

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ekrana gelen skandal görüntüler için RTÜK harekete geçti…

ATV ekranlarının uzun yıllar boyu yayın akışına devam eden ve en sevilen programlarından bir tanesi olarak yer alan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ekranlara gelen skandal görüntüler herkesin şok olmasına neden oldu. 88 yaşında olan Fadime Arslan bu yaşına kadar yaşamış olduğu şiddet en ufak kesinti ya da sansürleme olmadan ekranlara geldi. Bunun ardından RTÜK üyesi olarak yer alan İlhan Taşç

A+A-

 

Hükümet kanadına yakın olan ATV ekranlarında Müge Anlı programında meydana gelen skandal görüntüler kan dondurmaya devam ediyor. 88 yaşında Fadime Arslan gördüğü şiddet için kesinti ya da sansür olmadan yayına gelmesi tepki çekti. Hem yetişkinlerin hem de çocukların aynı anda televizyon ekranlarında izledikleri bir program olması RTÜK üyesi olarak yer alan İlhan Taşçı tarafından tepki gelmesine neden oldu.

RTÜK üyesinden tepki…

CHP kontenjanı içerisinde yer alan ve RTÜK üyesi olarak yer alan İlhan Taşçı yaşanan skandal ardından üst kurula başvuru yaparak ATV ekranlarında yayına devam eden program için yaptırım uygulanmasını talep etti. 88 yaşındaki Fadime Arslan ismindeki kadının gördüğü işkencelerin ekranlara gelmesinin ardından kabul edilemez ifadesini veren RTÜK üyesi olarak yer alan İlhan Taşçı bu anlarda; ‘’ Çocuklar, güçsüzler ve engelli vatandaşlar için karşı bu istismar içermez ve şiddeti teşvik edemez. ‘’ şeklinde ifadelere yer verirken ihmali dile getirdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan gelen açıklama…

RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan gelen açıklama sırasında; “Yaşlı kadının yaşamış olduğu olaylar ve bu dayaklar neticesinde öldüğü haberine yer verilmesinin hemen ardından, kayınvalidenin elbiselerini giyen ve başka bir gelininin cenazenin bu kadar korkunç bir şekilde etrafında halay çektiği görüntüler de defalarca ekrana geldiği ile biliniyor. Bu görüntüler her ne kadar yayına alınmış olsa bile program süresince ekranda sürekli tekrarlanmaya devam ederken ve hiçbir flulaştırma uygulanmadan yayınlanmaya hız kesmeden devam ediyor. Toplumda da gerçekten oldukça büyük infiale neden olan bu yayın karşısında ve söz konusu medya hizmet sağlayıcısı olarak yer alanların yayın etik ilkelerini hiçe saymış olmasının yanı sıra şiddete zemin hazırlamış olması ile beraberbu ihlale ortak olduğu açık olarak yer alıyor. RTÜK, bu yaşanan durum karşısında kurgu olan dizilerde kadın ile erkeğin en ufak yakınlaşması gibi durumlar karşısında milli ve manevi değerlere aykırı bulmasından ötürü iktidara yakın kanallar haricinde yer alanlar için tüm televizyonlara ceza yağdırmaya hız kesmeden devam ediyor. Yine söz konusu olan RTÜK, 88 yaşında engelli bir kadının bu kadar iğrenç bir şekilde gelinleri tarafından dövülmesi anında çekilen görüntülerini en ufak flulaştırma gibi bir durum ya da gereksinimi bile duymadan birden fazla gün boyunca yayınlamasında ne insani olarak yer alırken ne vicdani ne de hukuki hiçbir sorun görmemesi şok edici. Oysa RTÜK yasalarına inceleme yapılacak olduğu zaman, yayınların engellilere karşı istismar içeremeyecek olması ve şiddeti özendirici ya da bunları kanıksatıcı olamayacağına ilişkin açık bir şekilde hüküm yer alıyor. RTÜK yönetimi bu anlar içerisinde, toplumsal çürümeyi derinleştirmesi ile bilinen, kadına şiddetten enseste kadar pek çok konu üzerinde yozlaşmayı sıradanlaştıran içerikleri görmezden gelmesi ile dikkatleri çekiyor. Bu meydana gelen ve yapılan şikayetler üzerine de harekete geçmemesi şok edici. Şikayetedahi asla gerek yok aslında, bu anlarda RTÜK resen harekete geçmesi gerekir. Ancak sırf bu anlar içerisinde belirlenmiş olan kanalları siyasi saiklerle görmezden gelmeye devam ediyor.88 yaşında olan hem aciz hem de engelli, güçsüz bir kadının adeta öldüresiye dövülmesi günlerce canlı bir şekilde ekranlara geliyor. Bu durum da asla yetmiyor cenazesinin başında oyunlar oynuyor gelinler ekranlara geliyor. Milli ve manevi  olarak yer alan değerlere önem verdiğini söyleyerek devam etseler bile bu durum karşısında hiç kimse bundan rahatsızlık duymaması şık edici. Ebubekir Şahin de bu yayınları görmezden gelmesine şok olmamak elde değil. Bu yayınlar aslına bakılacak olursa hangi milli ya da manevi değere sığıyor diye sormak gerek.’’ Şeklinde sözleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.