1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Banka hesabı olanlara yeni ayrıcalık tanındı! 7 gün boyunca…
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Banka hesabı olanlara yeni ayrıcalık tanındı! 7 gün boyunca…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Banka hesabı olanlara yeni ayrıcalık tanındı! 7 gün boyunca…

İş Bankası, Akbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası hesabı olan herkesi ilgilendiren haber geldi. Birçok bankanın sisteminde değişiklikler meydana geldi. Artık para transferi yapmak eskisi kadar zor olmayacak. Yeni sisteme geçildi ve İBAN numarası devrine bir son geliyor.

A+A-

Bankalar tarafından peş peşe gelen duyuruların ardından müşterilerine yeni sistemleri de tanıtmaya başladılar. SMS ve İBAN bilgisi olmadan işlemler hızlı ve pratik bir şekilde yapılacak. Bankalardan gelen müjdelerden bir tanesi de 7 gün 24 saat boyunca para transfer işlemlerinin yapabilecek olduğu yönde oluyor.

Peki, hangi bankalarda para transfer işleminde yeni döneme geçildi? Hangi bankalar 7 gün 24 saat boyunca para transfer imkanları sunacak? İşlemler nasıl yapılacak? Para transferleri hakkında merak edilen detaylar…

Uzun zamandır gündemde yerini alan FAST sistemine sonunda geçiş yapıldı. İş Bankası, Akbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi bankalardan FAST sistemi start verildi. Türkiye Cumhuriyeti merkez bankasından devreye alınmış olan bu sistem sayesinde bankaların alt yapıları oluşturuldu ve pilot testler tamamlandı.

FAST sisteminin devreye girmesinin ardından 7 gün 24 saat boyunca para transfer işlemleri anlık olarak yapılacak. İBAN bilgisi şartı da aranmayacak. Telefon numarası, TC kimlik numarası ya da eposta bilgileri ile işlemler yapılacak.

Tüm bankalar hızlı bir şekilde kısa sürede FAST sistemine geçerken müşterilere özel bilgilendirme mesajları atılmaya da başlandı. Fonların Anlık ve Sürekli Transfer işleminin kısaltması olan FAST sistemi hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Artık illa mesai saati şartı aranmadan hafta sonları da dahil olmak üzere işlemler yapılacak.

İş Bankası FAST sistemini tanıttı…

FAST sisteminin hayata geçtiğini ve para transfer süreçlerinde yeni bir döneme geçilmiş olduğunu duyuran bankalardan bir tanesi de İş Bankası oldu. Müşterilerine attıkları SMS sayesinde İBAN olmadan para transfer işlemlerinin başladığını ve nasıl yapılacağını tanıttı.

Para transfer işlemleri TCKN, Vergi kimlik no, yabancı kimlik numarası ile anlık olarak 7 gün 24 saat boyunca yapılabilecek. Sadece banka arasında değil tüm bankalar arasında yapılabilecek.

İşCep kolay adres tanımlama nasıl olacak?

İşCep kolay adres tanımlama hizmetleri nasıl olacak açıklandı. Bunun için bireysel olarak yer alan

  1. İş cep müşterileri; Para Aktarma > Kolay Adres
  2. İnternet Şubesi üzerinden Para Aktarma > Kolay Adres
  3. Ticari olarak yer alan iş cep müşterileri; Para Aktarma > Kolay Adres,
  4. Ticari İnternet Şubesinden ise Para Aktarma > Kolay Adres yolu ile tanımlamalarını yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.