1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca kişiye müjde! Emekli Ocak zammı dudak uçuklatıyor! 2021 Ocak zamları belli oldu mu? SSK ve bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?
Milyonlarca kişiye müjde! Emekli Ocak zammı dudak uçuklatıyor! 2021 Ocak zamları belli oldu mu? SSK ve bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?

Milyonlarca kişiye müjde! Emekli Ocak zammı dudak uçuklatıyor! 2021 Ocak zamları belli oldu mu? SSK ve bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?

Ülkemizde milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren durumlardan bir tanesi de ocak ayında emeklilerin maaşlarına gelen zamlar oluyor. Her yıl düzenli olarak hem ocak hem de temmuz ayında maaş zamları gelirken bir de ramazan ve kurban bayramlarında ikramiye ödemeleri veriliyor.

A+A-

Ocak ayında maaşlara yapılacak zamlar üzerinde 2020 yılının son altı ayında meydana gelen zamlar etkili olacak. Son altı aylık sürecin ilk dört ayının oranlarının belli olması maaşlara ne kadar zam geleceği hakkında bilgileri de veriyor. Ön görülen zamlara göre gelen tahmin oranlarına paralel olarak maaşlara 6,5 oranları ile olacağı söyleniyor. Bu söylentilere göre SSK ve Bağkur emeklileri için maaş zamlarının ne kadar olacağı ve yüzde kaç oranları ile zam geleceği araştırılmaya devam ediyor. Sizler için SSK ve bağkur emeklilerine ocak ayında yüzde kaç zam gelecek ve en düşük maaşlar ne kadar olacak bunları aktaracağız.

Ülkemizin gündeminde yer alan konulardan bir tanesi haline gelen emekli maaş zamları ocak ayında maaşlara yansıtılacak. 5 milyonun üzerindeki emekli vatandaş son altı aylık süreçte meydana gelen enflasyon oranlarına paralel olarak verilecek maaş zamlarının ne kadar olacağını araştırıyor. İlk dört aylık oranların belli olmasının ardından maaşların da ne kadar artacağı belli olmaya başlıyor. Biz de bu yazımızda sizler için SSK ve bağkur emeklilerine ocak ayında yüzde kaç zam gelecek ve en düşük maaşlar ne kadar olacak bunları aktaracağız.

En düşük ve en yüksek emekli maaşları ne kadar olacak?

Memur ve emekli vatandaşlar için maaşlarına gelecek zam oranları yüzde 3 olurken, enflasyonda meydana gelen farklar da eklenerek yüzde 5,35 oranlarına kadar çıkması ön görülen durumlar arasında. Eğer beklenen oran maaşlara yansıtılırsa şu an en düşük memur emeklileri için ödenen ücret 2964 TL ye kadar artış gösterecek. Sizler için tüm emekli maaşlarında meydana gelecek son durumları derledik.

Yapılan söylentilere göre ocak ayında maaşlara yansıtılacak yüzde üç oranlarına bir de enflasyon oran farkları eklenerek yüzde 5,35 oranları ile zam gelecek. Bunun karşısında; en düşük memur emeklileri için şu an ödenen ücret 2814 TL değerlerinden gelecek olan zam ile beraber 2964 TL ye kadar artacak. Memurlar için şu an ödenen ücret ise 3719 TL değerinden gelecek olan zam ile beraber 3918 TL ye kadar artacak. Fakat enflasyon verileri bu şekilde olmazda bir fark yansıtılmazsa maaşlara yüzde 3 zam gelecek. Bu durum karşısında; en düşük memur emeklileri için şu an ödenen ücret 2814 TL değerlerinden gelecek olan zam ile beraber 2898 TL ye kadar artacak. Memurlar için şu an ödenen ücret ise 3719 TL değerinden gelecek olan zam ile beraber 3818 TL ye kadar artacak.

TÜFE tahminleri yüzde 10,5 olacak

Yeni ekonomi programı kapsamında açıklanan 2020 yılındaki enflasyon verileri 10,5 olarak aktarıldı. Bu durum karşısında son altı ayda meydana gelecek enflasyon oranlarının da 4,49 oranları ile yer alması tahmin ediliyor. Arada meydana gelen yüzde 0,49 oranları da gelecek zammın üzerine eklenerek memur ve emekliler için yüzde 3,49 oranları ile bir zam uygulanacak.

Maaşlarda nasıl bir değişim gözlenecek?

En düşük esnaflar için şu an ödemeler 1886 TL değerinde olurken gelecek zam oranı ile beraber en düşük 1971 TL olacak. 2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan bir vatandaşın taban aylıkları şu an 2233 TL olurken gelecek zam ile beraber 2333 TL ye kadar artacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.