1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Milyonlarca kişi merak ediyordu, Sağlık Bakanlığı açıkladı! Okullar açılınca öğrencilere aşı yapılacak mı?
Milyonlarca kişi merak ediyordu, Sağlık Bakanlığı açıkladı! Okullar açılınca öğrencilere aşı yapılacak mı?

Milyonlarca kişi merak ediyordu, Sağlık Bakanlığı açıkladı! Okullar açılınca öğrencilere aşı yapılacak mı?

Geçtiğimiz haftalarda hızlı bir şekilde artan vaka sayılarından dolayı ara tatil dönüşü eğitim için uzaktan eğitim kararı verildi. Yüz yüze eğitime tekrar ne zaman geçilecek sorusu ise öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gelen açıklama kapsamında Çin’den gelen 50 milyon doz aşı çocuklara uygulanacak mı diye bilim kurulu toplantısında ele aldı. Peki; MEB’e bağlı okullar ne zaman yeniden açılacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

Yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesi öğrencilerden velilere kadar herkesin okular ne zaman açılacak sorusunu araştırmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gelen açıklama kapsamında Çin’den gelen 50 milyon doz aşı çocuklara uygulanacak mı diye bilim kurulu toplantısında ele aldı. Peki, gelen aşılar çocuklara uygulanacak mı? Aşı çalışmalarında planlanan son durum ne?

Bilim kurulu toplantısı ile açıklandı…

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sırasında aşı çalışmalarının küçük çocuklara da uygulanabilecek olduğu söylenmişti. Yapılan bilim kurulu toplantısının ardından şu an ön görülen süreçlerde 18 yaş altındaki çocuklar için böyle bir düşünce olmadığı, faz 3 uygulamalarının haziran ayı gibi çıkması durumunda 18 yaş altı çocuklara uygulanabilecek olduğu aktarıldı.

Okullar açılsın diye çocuklara aşı yapılacak mı?

Korona virüs salgını ile mücadele sırasında aşılama çalışmalarına Çin’den gelen aşılar ile 11 Aralık tarihinde başlanacak. İlk süreçlerde riskli olan sağlık çalışanları ile beraber 65 yaş üstünde olan, engelli, koruma evleri gibi kalabalık alanlarda yer alanlar için aşılama yapılacak.

Bunun ardından ikinci aşamada yüksek riskli ortamlarda yer alan kişiler, 50 yaş ve üzerindeki kişiler, kronik rahatsızlıkları yer alan kişiler için aşılamalar yapılacak. Üçüncü aşama sırasında genç yetişkinler, ilk iki gruba dahil olmayan sektör ve mesleklerde istihdam edenler, kronik rahatsızlıkları olanlar, 50 yaş altındaki kişilere uygulamalar yapılacak. Dört ve son aşama sırasında ilk üç grupta yer almayan kişilere aşılama çalışmaları başlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı çalışmaları ile ilgili yaptığı son açıklama sırasında çok kritik olan noktaları ele aldı. Yetişkinlerin aşılanmasının dahi çocukları iyi bir şekilde koruyacak olduğuna dikkatleri çekerken aşı çalışmaları ve alınan tedbirler ile beraber vaka sayıları azalırsa okulların açılması yeniden gündemde olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.