1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber geldi! Ocak zammı belli oldu mu? SSK ve Bağkur kapsamında emekli vatandaşların maaş zamları ne kadar olacak?
Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber geldi! Ocak zammı belli oldu mu? SSK ve Bağkur kapsamında emekli vatandaşların maaş zamları ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber geldi! Ocak zammı belli oldu mu? SSK ve Bağkur kapsamında emekli vatandaşların maaş zamları ne kadar olacak?

Ülkemizde milyonlarca emekliyi çok yakından ilgilendiren ocak zamları gelmeye devam ediyor. Her yıl ocak ver temmuz aylarında maaşlara gelen zamların yanı sıra bir yandan da kurban ve ramazan bayramlarında ikramiyeler veriliyor.

A+A-

Maaşlara gelecek olan zam oranları son altı aylık süreçte meydana gelen enflasyon oranlarına göre belli oluyor. Emekli vatandaşlar ocak ayında maaşlarına ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. İlk dört aylık enflasyon oranlarının belli olmasının ardından ocak ayında maaşlara ne kadar zam geleceği de belli olmaya devam ediyor.

Fakat daha kasım ve aralık ayının enflasyon oranlarının belli olmamasından dolayı maaşlara ne kadar net maaş geleceği de belli olmadı. Tahminlere göre 2021 ocak emekli maaşı ne kadar olacağı belli olmaya başlarken vatandaşlar SSK ve Bağkur kapsamında emekli olanlara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Gelen zam ile beraber en yüksek ve en düşük maaşlar ne kadar olacak? Emekli maaşları kapsamında son dakika gelişmelerini sizler için derledik.

Emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği ile ilgili haberler gelmeye devam ederken açıklanan dört aylık enflasyon oranı ile beraber maaşlarda netlik gelmeye başladı.

En düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur vatandaşlar için eğer yüzde üç oranları ile zam gelirse bir de enflasyon farkları ile maaşlara gelecek zam oranları yüzde 5,35 e kadar artış gösterecek. Bu kapsamda en düşük emekli maaşlarının da 2964 TL olması beklentiler arasında. Emekli vatandaşlar için ön görülen maaş zam oranlarını sizler için derledik. İşte merak edilen zam oranları…

Gelen haberlere göre eğer ocak ayında maaşlara yüzde üç oranları ile zam gelirse beklenen maaşlar;

  1. 2020 yılında en düşük memur maaşları için ödenen ücret 2814 TL olurken gelecek olan zam oranları ile beraber 2898 TL olacak.
  2. Fakat maaşlara gelecek enflasyon oranları kapsamında zam oranları yüzde 5,35 olursa da maaşların 2964 TL olması ön görülen durumlar arasında.

Ocak zamları ile beraber enflasyon farkından dolayı 5,35 olması ön görülürken aile yardımları hariç en düşük memur maaşları da 3719 TL den 3918 TL ye kadar artış gösterecek. Tabi ki buna paralel olarak aile yardım ödemelerine de ek zam gelecek.

TÜFE tahmin oranları

Yeni ekonomi programında gelen enflasyon oranları kapsamında 10,5 olarak açıklamaları yapılsa bile gelen revize ile beraber 12,1 e kadar artış göstereceği gözlenecek. Bu durum karşısında emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranları enflasyon farkı ile beraber yüzde beşe kadar artış gösterecek.

Maaşlarda beklenen artış

En düşük esnaf emeklileri için beklenen tahmin oranları doğru olursa artışlar 1886 TL değerlerinden 1971 TL ye kadar artış gösterecek. Fakat 2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan vatandaşlara bu yıl ödenen 2233 TL değerindeki maaşlar 2333 TL ye kadar artış gösterecek. Emekliler için şu an esnaflarda verilen 1988 TL değerindeki maaşlar 2000 yılından daha önce SSK kapsamındaki emekliler için 2353 TL ve memurlarda da 2938 TL ye kadar artacak.

Şu an aile yardımları hariç en düşük memurlar için ödenen maaşların tahminler ile beraber 3882 TL ye kadar artması ön görülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.