1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! Emekliler için eşit zam formülü uygulanacak…
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber!  Emekliler için eşit zam formülü uygulanacak…

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! Emekliler için eşit zam formülü uygulanacak…

2020 yılı içerisinde Ocak zammı ile beraber emekliler için 1000’er TL’lik Ramazan ve Kurban bayramları içerisinde gelen ikramiyeler hesaplarda yerini aldı. Bu anlarda yıl içerisinde çok fazla kazanç elde etmiş olan vatandaşlar adına eşit zam durumu da söz konusu.

A+A-

SSK ve bağkur ile kazanç elde eden vatandaşlar adına zamlarının memur emekliler gibi toplu sözleşme ardından belirlenmesi de talep edilecek. Peki bu istekler kabul edilir ise süreçlerde nasıl bir işleme olacak? Emekli zamları ise nasıl belirlenecek? İşte merak edilen tüm zam detayları....

Emekli vatandaşlar ile alakalı olan son dakika haberleri de hala gelmeye devam ediyor. Hükümet içerisinde son yıllara bakıldığı zaman emeklilerin gelirlerinde bir hayli artış gösteren durum düzenleme ile beraber hayata geçiyor. Yeni müjde durumları ise her geçen gün gelmeye de devam ediyor. SSK ve bağkur ile gelen emekliler adına özellik ile de eşit zam formüllerinin gelmesi de bekleniyor.

Tek çatıda zam oranları

Hala memur emekliler adına gelen zamlar memurlar ile beraber toplu sözleşmelerin ardından bekleniyor. Ortalama olarak dokuz milyonu da aşacak SSK ve bağkur emeklileri adına her yıl ocak ve temmuz ayları içerisinde bir önceki altı aylık süreç içerisinde dönemde gerçekleşmesi söz konusu olan enflasyon kadar zam da alacaklar. SSK ve bağkur emeklileri adına madem aynı çatı altında olduklarını bu yüzden de ayrı zamlar olmaması gerektiğini gösteriyor. Tüm emekliler adına da toplu sözleşme durumları yapılması çağrısı da dikkatleri çekiyor.

İyileştirme imkanı

Toplu sözleşme durumlarının ardında hayata geçirilme durumlarının ardından emekliler arasında farklı oranlar ile zam sistemleri üzerinde son bulması bekleniyor. Memurlar için SSK ve bağkur emeklisi adına gelecek zam ise bir arada olacak. Düşük maaşlı olan vatandaşlar adına iyileştirme adımları daha kolay bir halde olacak. Ayrıca zam oranlarının da önceden bilinecek olması enflasyon ile bağlantılı olmayacak.

Zamlar pazarlıkla belirlensin

SSK ve bağkur emeklileri adına yapılacak zam oranları içi memur emeklileri gibi önceden belirlenmesi de isteniyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum