1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliye büyük müjde 500 TL Zam! İşte Zamlı Emekli Maaşları
Milyonlarca emekliye büyük müjde 500 TL Zam! İşte Zamlı Emekli Maaşları

Milyonlarca emekliye büyük müjde 500 TL Zam! İşte Zamlı Emekli Maaşları

Emekli Maaşlarına gelen 500 Liralık zam ile en düşük emekli maaşı 1500 lira oldu! Böylelikle haftaya ödenmeye başlanacak olan emekli maaşlarına zam gelmiş oldu.

A+A-

Emekli Maaşlarına gelen 500 Liralık zam ile en düşük emekli maaşı 1500 lira oldu! Böylelikle haftaya ödenmeye başlanacak olan emekli maaşlarına zam gelmiş oldu. 

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Corona virüs salgını sonrası yapılan destekler kapsamında en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkarken, 650 bin emeklinin zamlı maaşları haftaya ödeniyor. Emekliler yeni maaşlarını beklerken konuyla ilgili internet üzerinden yapılan araştırmalar da hız kazandı. Peki zamlı emekli maaşları ne kadar oldu? Hangi emekli ne kadar alacak? İşte son dakika haberi...

Son dakika haberi: Emekliler, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinden çıkan ve hızla hayata geçirilen zamma kavuşuyor. Maaşı 1500 liranın altında olan 650 bin emekli, zamlı ödemelerini önümüzdeki hafta almaya başlıyor. Emekliler tahsis numaralarının son rakamına göre ayın 17'si ile 28'i arasında zammı hesaplarında görecek.

1000 Liradan 1500 Liraya Yükseltildi

SSK emeklileri 17-27 Nisan, Bağ-Kur emeklileri ise 24-28 Nisan tarihlerinde yeni aylıklarına kavuşacak. Çıkarılan yasa ile yaşlılık, malullük aylığı alan emeklilere aylık asgari ödeme tutarı, bin liradan bin 500 liraya yükseltilmişti.

En Düşük Maaş 1500 Lira Oldu

Bu kapsamda ek ödeme dahil maaşı bin 500 liranın altında olan emeklilere, bu aydan itibaren bin 500 lira yatırılmaya başlanacak. Kapsamdaki emeklilerin gelirinde 500 liraya varan artış yaşanacak.

Bu imkandan, maaşı bin 500 liranın altında olan vefat etmiş emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanacak. Bu emeklilerin aylıkları artacağı için, bunun üzerinden ölüm aylığı alan dul ve yetimlerin kazancı artacak.

Ölüm aylıkları, bin 500 liralık yeni emekli aylığı üzerinden, hisse oranına göre hesaplanacak.

1-022.jpg2-086.png3-028.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler