1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca Emeklinin temmuz zammı netleşiyor! emekli zamlı maaşları ne kadar olacak
Milyonlarca Emeklinin temmuz zammı netleşiyor! emekli zamlı maaşları ne kadar olacak

Milyonlarca Emeklinin temmuz zammı netleşiyor! emekli zamlı maaşları ne kadar olacak

Bu süreçte emekliler 'emekli temmuz zammı ne kadar olacak?' 'en düşük emekli maaşı ne kadar?' 'memur ve memur emeklisi ne kadar alacak?' sorularının yanıtlarını arıyor. 5.5 milyon memur ve memur emeklisine yüzde 4.4 zam bekleniyor. En düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 661 liradan 2 bin 778 liraya ulaşacak.

A+A-

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. Yaklaşan Temmuz ayı milyonlarca kişi için zam ayı olacak. Sayıları yaklaşık 5.5 milyon olan memur ve memur emeklilerinin maaşı da artacak. Memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da yüzde 4 zam alacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, aşan kısım kadar fark verilecek

İlk 4 aylık enflasyon yüzde 3.16 çıkarken, Merkez Bankası'nın Nisan ayı beklenti anketindeki tahminler Ocak-Haziran enflasyonunun yüzde 4.4 olabileceğini gösterdi. Bu durumda memurların, emeklilerin zam oranı yüzde 0.4 enflasyon farkıyla yüzde 4.4'e çıkacak.

En düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 661 liradan 2 bin 778 liraya ulaşacak. Aile yardımı hariç en düşük memur maaşı da yüzde 4.4 artışa göre 3 bin 517 liradan 3 bin 671 liraya çıkacak.

Zam oranı 3 Temmuz'da Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Memurlar 15 Temmuz'da zamlı maaşlarını alacak. Memur emeklilerine ise enflasyon verileri bekleneceğinden, ayın 1'i ile 5'i arasında maaşları zamsız olarak ödenecek

Oluşacak zam farkı, ay içerisinde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak tarihte hesaplara yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler