1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Asgari Ücretliye Mayıs Zammı, En Düşük Asgari Ücret 2.422 Lira Oldu
Milyonlarca Asgari Ücretliye  Mayıs Zammı, En Düşük Asgari Ücret 2.422 Lira Oldu

Milyonlarca Asgari Ücretliye Mayıs Zammı, En Düşük Asgari Ücret 2.422 Lira Oldu

Asgari ücretlilerin mayıs maaşları 98,10 lira zamlı olacak. Bu yıl asgari ücretin brüt 2 bin 943 lira açıklanmasının ardından günlük asgari ücret yine brüt 98,10 lira olarak hesaplandı. 30 gün üzerinden hesaplanan asgari ücret tutarı 31 gün çeken aylarda bir gün ilave ücret demek oluyor. 2020 asgari ücretl temmuz zammı

A+A-

milyonlarca Asgari ücretliye 686 lira ek ödeme hakkı var. Asgari ücretli çalışan yada günlük ücret karşılığı uzun süre hizmet vererek çalışan kişilerin senelik 686 lira ilave ücret hakları var. 

Milyonlarca asgari ücretli bunun farkında olmadan çalışmaya ve her ay aynı sabit asgari ücreti almaya devam ediyor. 2020 yılı asgari ücreti brüt 2.943 lira olarak açıklanmasından sonra asgari ücretlilere yıllık bazda 686 lira 70 kuruş ilave ücret ödenmesi kesinleşti. Asgari ücretliye 686 lira ek ödeme

Asgari ücretin günlük tutarı brüt 98,10 lira olarak hesaplandı. Asgari ücrette aylık 30 gün üzerinden çalışma esas alınarak 2.943 lira olarak belirlendi. Ancak bazı ayların 31 gün çekmesi kafa karışıklığına sebep oldu. Asgari ücretle çalışanlar çalıştıkları bir gün İçin ücret alınıp alınmayacağını araştırmaya başladı. 

31 gün çeken aylarda ilave ücret,

Sende yedi ay Ocak,Mart,Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim ve Aralık ayları 31 gün sürüyor bu sebeple bu aylarda çalışanlar bir gün fazla mesai yapmak zorundalar. Asgari ücretliler her 31 gün çeken aylarda bir günlük ilave ücretlerini almak zorundalar. İşyerleri standart olarak asgari ücreti 2 bin 943 lira üzerinden ödemeye devam ettiği için asgari ücretli çalışan eksik ücret aldığının farkında değil.

Asgari ücretliler bu hesapla 7 ayda toplam 686 lira ilave ücret alacaklar. Bordrolarında gerekli ilaveleri görmeyen asgari ücretliler işyerlerinden eksik ücretlerini talep etmelidir. Asgari ücretin eksik ve altında ödemek suç teşkil eder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler