1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca araç sahiplerine kötü haber! 1083 TL para cezası kesilecek..! Hemen yaptırın
Milyonlarca araç sahiplerine kötü haber! 1083 TL para cezası kesilecek..! Hemen yaptırın

Milyonlarca araç sahiplerine kötü haber! 1083 TL para cezası kesilecek..! Hemen yaptırın

Türkiye’de minyonlarca sürücünün trafiğe çıkmak için uyması gereken kurallar bulunuyor. Var olan kurallara uyulmaması gibi bir durumda gerekli olan ceza işlem uygulamasına başvurulacak. 26 Haziran itibari ile psikoteknik ve muayene raporu olmayan trafikteki sürücülere 1083 TL ceza işlem uygulanacak.

A+A-

Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmış ve daha öncesine yayınlamış olduğu genelge de trafikte bulunan sürücüler için psikoteknik ve muayene raporu ile ilgili belirtilen süre bugün itibari ile tamamlanıyor. Trafik polisleri 26 Haziran sabahı itibari ile trafikte psikoteknik ve muayene raporu denetlemesi yapmaya başlayacak ve uygulamaya uymayan sürücüler için cezai işlem uygulanacak.

Bu Sabah Denetimler Başladı!

26 Haziran itibari ile İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan uygulama gereğince ticari, yük, yolcu yahut eşya taşımacılığı yapmış olan sürücülerin psikoteknik ve muayene raporunu alması zorunlu. 1 Ocak itibari ile başlamış olan uygulama içişleri bakanlığının hazırlamış olduğu genelge itibari ile 26 Haziran gecesi ile son bulacak yarın itibari trafik polis tarafından denetlemelerle kaçta işten sürücüler de raporsuzluk olmaması halinde 1083 TL para cezası kesecektir.

Psikoteknik ve Muayene Raporu Nasıl Yapılıyor

Psikoteknik ve muayene testi uzman psikologların eşliğinde yapılmakta olan bir testtir. Toplam süresi 60 ila 90 dakika arasında değişkenlik gösteren testin sürücüler için trafikte önem arz edici derecede önemlidir. Sürücülerin psikoteknik ve muayene raporunda trafikteki dikkatleri, hızları, algıdaki seçicilikleri, hız mesafesi gibi trafikte önem arz eden konulardaki tahminleri gibi çeşitli sorular var.

Var olan konular gereğince deneyimler ve bilgiler ölçülmektedir. Alanında uzman psikologlar tarafından uygulanan testi geçemeyen sürücüler ticari araç kullanmaktan tam anlamıyla bir men edilme durumuyla ve de 90 gün sonra yeniden teste başvurmak gibi bir hak daha tanınmaktadır. Teste katılmış olan sürücüler için toplamda 12 test uygulaması gerçekleşiyor.

Türkiye’de şu an itibari ile 2.2 milyon gibi bir rakama sahip ticari araç sürücüleri bulunmaktadır. Alınan son bilgiler ışığında henüz psikoteknik ve muayene testini uygulamayan 800.000 ticari araç sürücüsü bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.