1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Metin feyzioğlu kaybetti Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu İşte Detaylar...
Metin feyzioğlu kaybetti Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu İşte Detaylar...

Metin feyzioğlu kaybetti Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu İşte Detaylar...

Türkiye Barolar Birliği dün yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. Yeni başkan, Metin Feyzioğlu'nu oylamada geçen Erinç Sağkan oldu.

A+A-

Türkiye Barolar Birliği dün yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. Yeni başkan, Metin Feyzioğlu'nu oylamada geçen Erinç Sağkan oldu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan tercih edildi.

TBB'nin 36. Olağan Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Genel kuruldaki başkanlık seçimini, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan kazandı. Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmadı. Genel kurulda, yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının üyeleri de belirlendi.

SAĞKAN'IN LİSTESİ

Metin Feyzioğlu'na karşı yarışan Sağkan'ın listesinde, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi, Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt yer alıyordu.

SAĞKAN'DAN İLK MESAJ

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan, “Yeni barolar birliği anlayışı esasında yarım asırlık teamüllerinin getirdiği o hak savunuculuğu rolünü çok net olarak ortaya koyacağı ve yurttaşların kendinin temel hak ve özgürlüklerinin teminatı hissedeceği olarak TBB olacaktır” dedi.

Seçimin ardından açıklamalar yapan Sağkan, “Bu sonuçlar bizlere gösteriyor ki genel kurulun 348 delegesinin tamamının katılmış olduğu oylama sonucunda değişimden yana tavır ortaya konmuştur. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ihlali olmak üzere ana hak ve özgürlüklerin ihlalinde en etkin şekilde yer alacak bir TBB isteğini hem dün hem bugün çok net olarak koyduk” ifadelerini kullandı.

"SEÇİM TBB SEÇİMİ OLMAKTAN ÇIKTI"

Bu seçimin sadece bir TBB seçimi olmaktan çıktığını dile getiren Sağkan, “Ülkemizde son senelerde insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, Avrupa İnsan Hakları (AİHM) kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye vatandaşlarımızın çok ihtiyacı bulunur. Maalesef geride bıraktığımız döneminde bu manada gerek mesleki problemlerin iyileştirilmesinde gerekse hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın bugün itibarıyla sonuna gelmiş bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Sağkan, Türkiye’de hiçbir avukatın yalnız kalmayacağının altını çizerek, “Yeni barolar birliği anlayışı esasında yarım asırlık teamüllerinin getirdiği o hak savunuculuğu rolünü çok net olarak ortaya koyacağı ve yurttaşların kendinin temel hak ve özgürlüklerinin teminatı hissedeceği TBB olacaktır” diye konuştu.

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

24 Nisan 1978 senesinde doğan Erinç Sağkan, 1995 senesinde eğitime başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 senesinde mezun oldu.

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 seneleri arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 seneleri arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 senesinden itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan tercih edildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 000 227 oy ile Ankara Barosunun yeni başkanı olmuştu.

FEYZİOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Seçimi kaybeden Metin Feyzioğlu ilk açıklamasını sosyal ağ hesabından yaptı. Feyzioğlu, "Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim" dedi.

Metin Feyzioğlu, seçimin ardından ilk açıklamasını Instagram üzerinden yaptı.

Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle

dddd.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.