1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Yoğun kar yağışı geliyor, iller belli oldu…
Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Yoğun kar yağışı geliyor, iller belli oldu…

Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Yoğun kar yağışı geliyor, iller belli oldu…

Yeni gelen hava durumlarına göre Türkiye’de yoğun kar yağışı uyarıları gerçekleştirildi. Antalya, Bolu ve Ankara dâhil olmak üzere pek çok ilde bugün ve yarın gözlemleneceği belirtildi. Karın şiddetli rüzgârlar ile geleceği, tipi görüleceği açıklandı.

A+A-

Yeni gelen hava durumlarına göre Türkiye’de yoğun kar yağışı uyarıları gerçekleştirildi. Antalya, Bolu ve Ankara dâhil olmak üzere pek çok ilde bugün ve yarın gözlemleneceği belirtildi. Karın şiddetli rüzgârlar ile geleceği, tipi görüleceği açıklandı.

Kar yağışı görülecek şehirlerde kalınlık tahminlerini de paylaşan meteoroloji,10 ile 25cm arasında olacağı beklentilerini dile getirdi.

Hava durumu raporlarına göre ülkemizde kar yağışı açıklamaları yapıldı. Pek çok ilde bugün ve yarın olacağı söylenirken, Ankara, Bolu ve Antalya illeri bu illere dâhil edildi. Şiddetli rüzgâr ile beraber tipi yaşanacağı da belirtildi. Meteoroloji, kar yağan illerde 10 ile 25 santimetre arası kalınlık beklentisi olduğunu paylaştı.

25 Santimetre Yağacak!

Türkiye’nin pek çok ili yağışlı havanın etkisine girerken, kar yağışı İstanbul’u bıraktı. Ancak pek çok ilde görülmeye devam edecek. Bugün bir takım yerlerde yoğun kar yağışı beklenmekte. Bu nedenle meteroloji gerekli uyuruları da yaptı.

Yoğun Kar Yağışı

Türkiye’nin Doğu ve İç kesimlerinde akşam ve gece itibariyle yoğun kar yağışı görülecek. Meteoroloji bu konuda akşam vakitlerinde Sivas ile Adana’nın kuzey bölgelerinin, yüksek kısımlarında kar yağışı görülecek. Yine akşam saatlerinde, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinin çevrelerinde de yaşanacak.

Gece saatlerinde ise Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Muş çevreleri ve Diyarbakır’ın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde kar gözlemlenecek.

Bu nedenle ulaşımda aksaklık, don ve buzlanma şekli olumsuz durumlara yönelik dikkat edilmesi, gerekli tedbirlerin alınması önemli.

Hayatı Olumsuz Etkileyecek

Ülkemizin Ağrı, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinde soğuk hava durumları yaşama olumsuz yönde tesir edecek. Gece vakitleri itibariyle karla kaplanan Erzurum’da bulunan şadırvan ve çeşmeler, adeta buz tuttu. Yağışın ara ara görüldüğü belirtilirken, ekiplerin kar ve buz temizlemeye yönelik çalışmalar yapıyor.

Yine gece saatlerinde Kars’ta görülen, ara ara devam eden yağış, zor anlar yaşatıyor. Ekipler karları kamyonlar ile dışarıya götürürken, vatandaş sokak hayvanlarına yiyecekler veriyor. Yağış, etkisini yer yer sürdürmeye devam ediyor.

İki gündür Erzincan’da görülen yağış, yaşamı olumsuz yönde tesir ediyor. Karayollarına bağlı olan ekipler Erzincan – Gümüşhane ile Erzincan-Erzurum, Erzincan – Sivas yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarında bulunuyor. Belediye ise yollarda karları temizleme ve tuzlama yapıyor.

Tipi ve kar yağışının etkili olduğu Ağrı’da, Karayolları 123. şefliğine bağlı ekipler çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda ulaşımda aksaklık olmaması için karla mücadele yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.