1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji’den son dakika açıklaması geldi! Bu tarihte sakın evden çıkmayın!
Meteoroloji’den son dakika açıklaması geldi! Bu tarihte sakın evden çıkmayın!

Meteoroloji’den son dakika açıklaması geldi! Bu tarihte sakın evden çıkmayın!

Meteoroloji açıklama yaptı. Tahmini verilere göre İstanbul için kar bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Çarşamba günü birçok şehirde kar yağışı olacak.

A+A-

Meteoroloji açıklama yaptı. Tahmini verilere göre İstanbul için kar bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Çarşamba günü birçok şehirde kar yağışı olacak.

 İstanbul’da ise yağmurlu kar bekleniyor. Çarşambadan sonra ise artık soğukların geleceğini ve İç Anadolu Bölgesi’nde soğukların hakim olacağı raporda açıklandı. Pazartesi günü için de Ege’nin kıyı kesimlerinde fırtına olması bekleniyor. İstanbul’a kar ne zaman geliyor?

Son dakika açıklamalarına göre İstanbul dahil ülkenin bazı illerine kar yağışı olacak. Meteorolojinin yaptığı tahmini verilere göre ülkenin batı bölümünde Çarşamba gününden itibaren kar yapışı başlayacak. Türkiye genelinde sıcaklar artacak ve olması gerekenin üzerinde bir sıcaklık yaşanacak. Ancak kısa sürecek sıcaklar sonucunda Perşembe günü İç Anadolu bölgesi ve çevresinde ısı derecesi düşecek.

Ne Zaman Kar Bekleniyor?

Pazartesi gününe ait olan tahmini hava raporu içerisinde Marmara, Batı Akdeniz ve Ege’nin kıyı kesimlerinde şiddetli fırtına olacağı öngörülüyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre kişilerin soba ve bacalara dikkat etmesi söylendi. Ayrıca ağaçların devrilmesi ya da çatıların uçması ihtimaline karşı vatandaşlara önlem almaları gerektiği ifade ediliyor.

Buzlanma Uyarısı

Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesinin doğu kesimi için buzlanmalar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların yollarda dikkatli olması ve önlemlerini alması tavsiye ediliyor.

Çığ İhtimali

Karadeniz Bölgesi’nin doğu ve iç kesimleri için, Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğu kesimi için çığ ihtimali öngörülüyor. Kişilerin gerekli önlemlerini alması gerekiyor.

Şiddetli Rüzgar Bekleniyor

Meteoroloji açıklama yaptı ve Ege’nin kıyı kesimleri için şiddetli rüzgar olacağı söylendi. Marmara Bölgesi, Batı Akdeniz Bölgesi’nin iç alanları ve Batı Karadeniz için şiddetli rüzgar öngörülüyor. Pazartesi akşam Ege’de başlayacak olan fırtınanın, önce Ege’de sonrasında ise diğer bölgelerde şiddetini yitireceği öngörülüyor. Ancak araçlarda olacak sorunlar ve soba zehirlenmelerine karşı uyarı veriliyor.

Şiddetli Yağış

Gök gürültüsü ve şiddetli yağışlar Ege Bölgesi’nin kıyı kesimleri için bekleniyor. Çanakkale ve güney bölümlerinde de beklenen yağış, Batı Balıkesir ve Antalya bölgesinde de sürecek. Su baskınları ve sele karşı vatandaşların dikkatli olması tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.