1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji'den Kar Uyarısı Geldi! İşte Yoğun Kardan Etkilenecek O Bölgeler...
Meteoroloji'den Kar Uyarısı Geldi! İşte Yoğun Kardan Etkilenecek O Bölgeler...

Meteoroloji'den Kar Uyarısı Geldi! İşte Yoğun Kardan Etkilenecek O Bölgeler...

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir'de güçlü, Antalya’nın doğusunda yer yer çok güçlü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Toroslar Mevkii'nde ise yoğun kar biçiminde olması bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir'de güçlü, Antalya’nın doğusunda yer yer çok güçlü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Toroslar Mevkii'nde ise yoğun kar biçiminde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer karla karışık yağmur ve Kar biçiminde olması beklenen yağışların; bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir, gece saatlerinde Adana, Adapazarı, Düzce, Zonguldak çevrelerinde güçlü (20-60 kg/m²), Antalya’nın doğusunda yer yer çok güçlü (50-85 kg/m²), Toroslar Mevkii'nde ise Yoğun Kar biçiminde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 2-6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri dolayında, doğu kesimlerinde ise mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir ile gece saatlerinde Adana, Adapazarı, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde güçlü (20-60 kg/m²), Antalya’nın doğusunda güçlü, yer yer çok güçlü (50-85 kg/m²), iç ve yüksek kesimlerinde (Toroslar mevkii) ise yoğun Kar Yağışı biçiminde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kar yağışına bağlı şekilde ulaşımda aksamalar ve yağış anında güçlü rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden güçlü ve yer yer fırtına (40-70 kilometre/sa) biçiminde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ DUYURDU: SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR

Meteoroloji'nin orta ve uzun süreli tahmin haritasına göre perşembe gününden itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan başlayarak kar yağışı etkili olacak. Cumartesi günü kıyı kesimler dışında tüm yurtta kar yağışı beklenirken, 20 Aralık pazartesi günü İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.