1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı! Resmen Felaket Geliyor, Kar Yağacak Yerler Tek Tek Açıklandı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı! Resmen Felaket Geliyor, Kar Yağacak Yerler Tek Tek Açıklandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı! Resmen Felaket Geliyor, Kar Yağacak Yerler Tek Tek Açıklandı!

Meteoroloji genel müdürlüğünden uyarı! Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli; İstanbul ve kar yağışı ne zaman olacak sorularına yanıt verirken, hangi kesimlerde kar yağışı gözleneceğini aktardı.

A+A-

Cuma gününe kadar hava sıcaklıkları ortalama olarak 15 ila 16 derece arasında düşecek olduğunu dile getiren Bünyamin Sürmeli İstanbul Avcılar, Beylikdüzü, Esenler ve Bahçeşehir ilçelerinde kar gözlenecek olduğun aktardı. Marmara bölgesi genelinde hakim olacak kar bir yandan da İç Ege ile Batı Karadeniz bölgelerinde de hakim olacak.

Bünyamin Sürmeli Açıkladı…

Bünyamin Sürmeli açıklamada bulundu. Bu sırada; ‘’ son zamanlarda gelen yağışlar gerçekten de barajların doluluk oranında etkili oldu ama bu sadece minimum düzeyde. Güzel bir yağış meydana gelirken barajlarda öyle ciddi oranda bir artış göstermedi. Derdimize hala derman olacak bir düzeyde değil. Daha da çok yağışların gelmesi gerek ki barajlar susuzluk durumlarını yeniden üstüne çıksın. Peki, beklenen bu yağışlar gelecek mi diye merak edilirken çok yakın zamanda demek doğru olacak.

Ocak ortalarına yaklaştığımız bu günlerde yağışlı aylarımızdan bir tanesi olacak. Ekim, kasım ve aralık aylarında beklenen yağışları gerçekten de kayıp ettik. Bu aydan itibaren her şey ne kadar normal seyrinde devam etse bile su tüketimine ekim, kasım ve aralık aylarında olmayan yağışlardan dolayı ciddi anlamda dikkat etmek zorundayız. Elimizde ocak, şubat ve mart ayları var. Nisan aylarını zaten biz barajlarda tutmuyoruz. Nisan ayında gelen yağışlar barajların ufak bir kısmına etki ediyor. Büyük bir kısmı akış kısmında yer alıyor.

Bu akşam saatlerinden itibaren yağışların ülke genelinde etkisini gösterecek olduğuna inanıyoruz. İlk olarak Marmara bölgesinden giriş yapacak. Gece boyunca meydana gelen kuvvetli yağışın ardından yarın da gün içerisinde kesintiler ile sağanak yağışlar devam edecek. Bu ağır ve kuvvetli bir sağanak olacak. Marmara ardından İç bölgelere doğru gelecek ve buradan da Doğu Karadeniz’e karşı yol alacak. Doğu Anadolu üzerinde çok etkisini gösteremeden yağışlar ömrünü tamamlayacak.

Cuma Gününe Kadar Havalar 5 Derece Soğuyacak!

Soğuk havalar geliyor ve bu durum karşısında herkesin kara karşı beklentileri daha da çok artış gösteriyor. Cuma gününe kadar sıcaklıklar ortalama olarak 5 derecede inmesi gözlenirken bu hafta içerisinde ortalama olarak 15 ila 16 derecede kadar düşmesi beklenecek. İstanbul’da Avcılar, Esenler, Beylikdüzü, Başakşehir kısımlarına soğuk hava girişleri başlıyor. Gün itibari ile kar yağışı beklentileri artıyor. Yüzde elli oranının üzerinde kar olacak. İç ege bölgesi için de bu durum aynı. Hafta  sonu itibari ile kar yağışları son bulurken soğuk hava etkisini bir süre daha koruyacak. Buzlanmalara karşı dikkat etmek gerek. ‘’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.