1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji açıkladı! O İller uyarıldı! Soğuklar tekrar geliyor, çok kuvvetli olacak!
Meteoroloji açıkladı! O İller uyarıldı! Soğuklar tekrar geliyor, çok kuvvetli olacak!

Meteoroloji açıkladı! O İller uyarıldı! Soğuklar tekrar geliyor, çok kuvvetli olacak!

Meteoroloji son dakika açıkladı. Çok kuvvetli olacak. Yeniden geliyor. Hava sıcaklıkları değişiyor. Birçok il için alarm verildi.

A+A-

Meteoroloji son dakika açıkladı. Çok kuvvetli olacak. Yeniden geliyor. Hava sıcaklıkları değişiyor. Birçok il için alarm verildi. İstanbul, Ankara birçok ilde görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, duyurusunda yağışların fazlaca yoğun olacağını deklare etti. 42 il için sarı ve turuncu alarm verildi. Vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Meteoroloji'den meydana getirilen son dakika uyarısında İstanbul için de saat verildi. İşte hava durumuyla ilgili son dakika gelişimleri ve hava durumu tutanağı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayımladı. Bugün itibariyle başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağış için uyarı yapılmış oldu. Peki, İstanbul'da bugün hava nasıl, yağış var mı, kaç derecek olacak? İşte 8 Nisan hava durumu tahminleri ve İstanbul hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak yeni raporunu yayımlandı. Bu gore 46 il için sarı kodlu uyarma yapılmış oldu. Vatandaşlardan olası olumsuzluklara karşı hazırlık yapması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere bakılırsa: Ülkemiz genelinin parçalı ve fazlaca bulutlu, Marmara'nın cenup ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırklareli ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara çevreleri, Eskişehir'in şimal ilçeleri ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması planlanıyor.

Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi umut ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne haiz eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara çevreleri, Eskişehir'in şimal kesimleri ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, yarın Orta Karadeniz kıyılarında güçlü olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Orta ve Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda cenup ve güneybatı yönlerden güçlü (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, Soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde süratli kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek su baskını ve heyelan benzer biçimde olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

MARMARA 

Parçalı ve oldukca bulutlu, cenup ve doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusu ile Balıkesir'in şark ilçelerinde mahalli olarak güçlü olması planlanıyor. Rüzgârın; öğle saatlerinden itibaren bölgenin güneyinde cenup ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) benzer biçimde esmesi umut ediliyor.

EGE 

Parçalı ve fazlaca bulutlu, şimal ve iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimleririnde güney ve güneybatı yönlerinden güçlü (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi umut ediliyor.

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve oldukca bulutlu bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çankırı ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in şimal ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması planlanıyor. Rüzgârın; cenup kesimlerinde cenup ve güneybatı yönlerinden güçlü (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) gibi esmesi umut ediliyor.

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve oldukca bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde bölge genelinde(Sinop hariç) yerel olarak güçlü olması planlanıyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı zamanla oldukça bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çorum çevrelerinde, yarın Samsun'un iç ve doğu kesimlerinde, Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batısında mahalli olarak kuvvetli olması planlanıyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Rüzgârın; iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerinden güçlü (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) benzer biçimde esmesi planlanıyor.

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve oldukça bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yüksek kar örtüsüne haiz eğimli bölgelerinde çığ riski bulunmaktadır. Rüzgârın; güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) gibi esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı zamanla oldukca bulutlu, doğusu ile Adıyaman çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; doğusunda cenup ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.