1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meral Akşener'den anlamlı ziyaret! Çelenk koyup, dua etti
Meral Akşener'den anlamlı ziyaret! Çelenk koyup, dua etti

Meral Akşener'den anlamlı ziyaret! Çelenk koyup, dua etti

Fethi Sekin'in C kapısı girişinde bulunan anıtına çelenk bırakan İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, şehitler için dua okudu.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmir'deki programın son gününde ilk ziyaretini Bayraklı Adliyesi'ne gerçekleştirdi. Akşener'i burada partililer karşıladı. TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, Meral Akşener'e eşlik etti.

FETHİ SEKİN ANITINA ZİYARET

2017 yılında Bayraklı Adliyesi'ne yönelik terör saldırısında şehit olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli polis memuru Fethi Sekin'in C kapısı girişinde bulunan anıtına çelenk bırakan Akşener, şehitler için dua okudu.

Akşener, burada kendisini bekleyen partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Çeşme ilçesindeki programlara katılmak üzere, Bayraklı Adliyesi'nden ayrıldı.

FETHİ SEKİN KİMDİR?

Polis memuru Fethi Sekin, PKK’lı teröristlerin İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırısını son anda püskürterek büyük bir kahramanlık örneği göstermişti.

5 Ocak 2017 tarihinde teröristlerin C kapısına yaklaşarak saldırıyı planladıkları gibi yapmalarını engelleyen Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürterek olası faciayı önledi. Kahramanlığıyla canı pahasına çok sayıda insanın yaşamını kurtarmıştı. Sekin, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştu.

Hain saldırıda Sekin ile adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru ve 2 sivil olmak üzere 9 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürülmüştü.

Günboyu Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.