1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur maaşlarında son durum belli oldu: Öğretmen, polis, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?
Memur maaşlarında son durum belli oldu: Öğretmen, polis, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Memur maaşlarında son durum belli oldu: Öğretmen, polis, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

2020 yılının artık son ayına girilmesinin ve ocak ayının bu kadar yaklaşmasının ardından milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor. Bu kapsamda 2021 Ocak ayı maaş zamları hakkında araştırmalar devam ediyor.

A+A-

Enflasyon oranlarına paralel olarak belirlenecek olan emekli ve memur maaşları ise her geçen gün açıklanan enflasyon oranlarından dolayı netleşmeye başlıyor. Maaş belirleme konusunda etkili olacak enflasyon oranlarının 2020 yılının son altı aylık kısmı baz alınacak. Baz alınacak olan enflasyon oranlarının beş aylık kısmının belli olmasından dolayı milyonlarca emekli ve memur vatandaşlar maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Sizler için 2021 Ocak ayında maaşlara ne kadar zam gelecek onları değerlendirdik. İşte sizler için öğretmen, polis, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Kasım ayının enflasyon rakamları belli oldu…

TÜFE kapsamında kasım ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Bir önceki aya oran ile yüzde 2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre de yüzde 13,19 oranları ile dikkatleri çekerken bir önceki aynı aya oran ile de yüzde 14,03 oranları ile artış göstermiş. On iki aylık ortalama olan oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 12,04 oranları ile enflasyon meydana geldiği ortaya çıkıyor.

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

2020 yılının artık son ayına girdiğimiz günlerde emekli ve memurlar maaşlarına ne kadar zam alacağını merak ediyor. Yapılan toplu sözleşme kapsamında maaşlara gelecek yüzde üç oranları ile zam biliniyor. Bir de yılın son altı ayında yani haziran ve aralık ayında meydana gelen enflasyon oranlarının yüzde dördü aşması durumunda farklar maaşlara eklenecek.

Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Kasım ayına ait enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından haziran ve kasım ayları arasında meydana gelen enflasyon oranı yüzde 7 olarak gerçekleşti. Bundan dolayı aralık ayında da eksi olarak bir enflasyon oranı meydana gelmezse yüzde yedi ya da daha üzerinde bir zam söz konusu olacak. Aralık ayında ne kadar enflasyon meydana geleceğinin belirlenmesinin ardından SSK ve bağkur kapsamında yer alan emeklilerin maaşlarına gelecek zam oranları belli olacak.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarında son durum….

Ocak ayının üçünde aralık ayında meydana gelen enflasyon oranı açıklanacak. Bu kapsamda haziran ve aralık ayları arasında meydana gelen enflasyon oranları belli olmuş olacak. Eğer oranlar yüzde dördün üzerine ne kadar çıkarsa arada meydana gelen farklar maaşlara eklenecek yüzde üçlük zam oranlarının üzerine eklenecek. Dört aylık enflasyon oranlarına baktığımız zaman bu oran yüzde 4,75 olarak belirlenmişti. Aralık ayının oranlarının açıklanmasının ardından maaşlara gelecek zam oranları netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.