1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur, İşçi, Emekli Bağ-Kur’lu olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor… 3 ay boyunca devlet ödeyecek!
Memur, İşçi, Emekli Bağ-Kur’lu olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor… 3 ay boyunca devlet ödeyecek!

Memur, İşçi, Emekli Bağ-Kur’lu olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor… 3 ay boyunca devlet ödeyecek!

SGK'dan yapılan açıklamasına göre ise 31 aralık 2020 tarihini geçmemiş olmak şartı ile kısa çalışma ya da nakdi destek ücreti alternatiflerinin sona ermesini takip eden aydan beri 3 ay boyunca sigorta prim destekleri yer alıyor. İşte SGK tarafından gelen ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren destekler...

A+A-

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklama SGK dan geldi. SGK sosyal medya hesabı içerisinde yapmış olduğu ve Emekli, memur, işçi, Bağkurlu olan herkesi ilgilendiren açıklamasını paylaştı. Yapılan açıklamasına göre ise 31 aralık 2020 tarihini geçmemiş olmak şartı ile kısa çalışma ya da nakdi destek ücreti alternatiflerinin sona ermesini takip eden aydan beri 3 ay boyunca sigorta prim destekleri yer alıyor. İşte SGK tarafından gelen ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren destekler...

1. Kısa çalışma sürecinden sonra normal olarak çalışma süresine dönüş yapan iş verenler adına 3 ay boyunca sigorta prim desteği alternatifleri verilecek.

2. Emekliler için emeklilik / ilaç / şahıs ödemeleri gibi birçok işlem artık anında cebinizde.

3. Aile görüşmesi - değerlendirmesi ve bireysel olarak yer alan grup psikoterapisti için daha fazla imkan.

4. Askerlik görevlerini kişiler bitirmiş dahi olsalar sağlık hizmetlerinden 30 gün boyunca yararlanmaya devam edecekler.

5. Tarım işçileri adına mevsimlik olarak sigortalı olarak yer alacaklar. Bunun için herhangi bir yerde çalışmamak - isteğe bağlı olarak sigortalı olmamak - 18 yaşını doldurmak ve aylık almamak gerekir. Bunun sayesinde kişiler geleceklerini güvence altına alacaklar.

6. Alo 170 ve sosyal medya hesapları yardımı ile emekliler için sosyal güvenlik adına tüm gerekli sorulara uygun çözümler üretilecek.

7. Nakdi ücret desteği alanlar ve sosyal güvencesi olmayan kişilerden, başkasına bakmak ile yükümlü olan kişileri hepsi genel sağlık sigortası kapsamı içerisinde yer alacak ve hizmet almaya devam edecekler.

8. 4A ile sigortalı olan kişiler prim gün sayılarını e-devlet ile kontrol edebilecekler.

9. Yapılan düzenlemeler ile en düşü emekli aylıkları da 1500 TL oldu.

10. 31 aralık 2020 tarihini aşmamış olarak yer alan ve kısa çalışma ödeneği ya da nakdi desteklerin sona ermesinden sonra 3 y boyunca sigorta prim desteği verilecek.

11. İnsan sağlığı üzerinde koruyucu olarak yer alan teşhis, tedavi ya da rehabilite alanlarında çalışan sağlık mensupları tam hizmet yılları adına 60 gün fiili olarak hizmet zammı yani yıpranma payı ile erken emekli olma hakkına sahip olacak.

12. Genel sağlık sigorta avantajları ile emeklilere kesintisiz sağlık hizmeti sunulacak.

sgk.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.