1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Masterchef ilk takım oyununu kim kazandı? Bugün neler oldu? Takım oyununu kim kazandı? Masterchef 2020 takım oyunu…
Masterchef ilk takım oyununu kim kazandı? Bugün neler oldu? Takım oyununu kim kazandı? Masterchef 2020 takım oyunu…

Masterchef ilk takım oyununu kim kazandı? Bugün neler oldu? Takım oyununu kim kazandı? Masterchef 2020 takım oyunu…

Masterchef 2020; 27 Ekim akşamı ilk takım oyunu ile ekranlara geldi. Mavi ve kırmızı takımların bu hafta yeniden kurulmasının ardından hangi takım galip gelecek merak ediliyor. Takımların çok farklı bir şekilde kurulması ve artık son 12’ye kalınması herkesin daha çok odaklanarak hareket etmesini sağlıyor. Peki bu kadar pür dikkat edilen yarışmada bugün neler olacak?

A+A-

Masterchef ilk takım oyununda neler oluyor?

Masterchef ilk takım oyununda bugün daha farklı bir konsept belirlendi. Jüri üyeleri yerini her takımdan iki kişiye bıraktı. Mavi takımın belirlediği Sefa ve Uğur; kırmızı takım tarafından belirlenen Serhat ve Emir bugün yemeklere oy verecekler. Dördünü farklı bir odaya aldılar ve geri kalan tüm yarışmacılar yemeklerine odaklandılar. Yemekler hazırlandıktan sonra Emir, Serhat, Uğur ve Sefa gözleri bağlı bir şekilde mutfağa getirildi.

Önlerinde hangi yemek hangi takımın olduğu belli olmayacak şekilde yerleştirildi ve yemeklere oylar verilecekti. Bu yüzden herkes kendi takımının lezzetlerini arayarak kendi takımlarının yemeklerini tahmin etmeye başladılar.

Takım oyununu kim kazandı?

Bugün günlerden çorba oldu ve biri birinden farklı lezzetler ile yarışmacılardan tam 5’er adet çorba yapmaları istendi. Tanya; Emir ve Serhat’ın tadım için çıkmasını isterken, Özgül de Sefa ve Uğur’un çıkmasını istedi. Yemeklere tadım kısmına gelindiği an her ne kadar farklı aksilikler olsa bile Uğur geldiği zaman 4 adet mavi takım tabağını, 1 adet de kırmızı takım tabağını beğendi. Peşine tadım için gelen Emir her ne kadar kırmızı takım tabaklarını tahmin etmeye çalışmış olsa bile yine de başaramadı. Kırmızı takımdan 2 tabak bilirken mavi takımdan da 3 tabak bilerek mavi takımın 7 -3 öne geçmesini sağladı. Peşine gelen Sefa; üç tabak kırmızıdan iki tabak da maviden beğenerek olayın 9 -6 olmasını sağladı. En sona kalan Serhat kazanan takımı belirleyecek kadere sahip oldu. Serhat üç tabak maviden iki tabak da kırmızıdan beğenerek takım oyununun 12 - 8 bitmesini sağladı.

Haftanın ilk takım oyununu kazanan takım mavi takım oldu.

Dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Kırmızı takım; haftanın ilk takım oyununu kayıp ettikten sonra dokunulmazlık oyunu oynamak için tezgahlarda yerini aldılar. Her ne kadar Tanya’nın yanlış bir strateji ile Serhat’ı dışarı gönderdiklerini savunsalar bile yine de bu haftanın ilk oyununu kayıp eden takım oldular. Bu dokunulmazlık oyununda Mehmet Şef’in hazırlamış olduğu güneş şeklinde üç boyutlu bir yemek yapması istendi.

Her ne kadar çok zorlu bir tabak olsa bile farklı teknikler deneyerek tabaklarını tamamlayabilen Barbaros, Serhat ve Furkan oldu. Geri kalan Tanya, Ebru ve Emir beyinleri dondurmayı başaramadıkları için tabaklarını tamamlayamadılar. Şefler ise Serhat ve Furkan tabaklarda beyinleri tam donmadığı için farklı yöntemler ile güneş haline getirebilmek için yöntem denedikleri için, en azından boş bir tabak yerine dolu bir tabak sunmayı başardıkları için teşekkür ettiler. Buna rağmen tadında eksikler olsa bile Mehmet Şef’in hazırlamış olduğu tabağa görsel olarak en çok benzeyen tabağın Barbaros’un olduğu gibi, lezzet olarak da en iyi tabağın Barbaros’a ait olduğunu dile getirdiler.

Masterchef ilk dokunulmazlık oyunu kazanan Barbaros oldu.

Potaya kimler gitti?

Kırmızı takımın ilk takım oyununu kayıp etmesinin ardından ilk dokunulmazlık oyununu kazanan kişi Barbaros oldu. Barbaros kazandığı dokunulmazlık karşısında ilk olarak potaya Tanya’yı gönderdi.

Yarışmacıların kullanmış oldukları oylar ile beraber potaya gönderdikleri ikinci kişi Serhat oldu.

Masterchef potaya ilk giden kişiTanya olurken, ikinci potaya oylamalar ile beraber giden kişi de Serhat oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.