1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lübnan'da ülke genelinde kasım ayı sonuna kadar karantinada
Lübnan'da ülke genelinde kasım ayı sonuna kadar karantinada

Lübnan'da ülke genelinde kasım ayı sonuna kadar karantinada

Lübnan’da korona virüs vakalarının artmasıyla ülke genelinde kasım ayı sonuna kadar karantinada kalma kararı alındı. Dün başlayan karantinayla sokaklar caddeler sessizliğe büründü.

A+A-

Lübnan’da korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle hastanelerin kapasiteleri de dolmaya başladı. Vaka sayısındaki ciddi artışı masaya yatıran Lübnanlı yetkililer, karantina kararı aldı. Ülke genelinde yerel saatle 17.00 ila 05.00 arasında sokağa çıkmak yasaklandı. Dün başlayan karantina, ay sonuna kadar devam edecek. Kısıtlamayla başkent Beyrut başta olmak üzere pek çok şehirde sokaklar boş kaldı.

Yetkililer, halkı karantina boyunca market alışverişi, eczane ve hastane dışında dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. Ülkede kafeler ve restoranlar da kapalı olacak ancak sipariş dağıtımı yapabilecek.

Lübnan İçişleri Bakanlığı, karantina boyunca trafik için de yeni kurallar getirdi. Kritik durumlar dışında her araç haftada sadece 3 defa kullanılabilecek. Taksi ve kişisel araçlara sadece 4 kişi binebilecek. Toplu taşıma araçlarına kapasitesinin yarısı kadar yolcu alınacak. Devlet daireleri ve işletmeler sınırlı sayıda memur ile çalışmaya devam edecek.
Lübnan’da korona virüs vaka sayısı 106 bin 446’ya, can kaybı 827'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.