1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kuru ciltler için hangi maske yapılır?
Kuru ciltler için hangi maske yapılır?

Kuru ciltler için hangi maske yapılır?

Günümüzde yüzlerce insanın cilt tipi yağlı, kuru ve normal olabilmektedir. Eğer sizinde cilt tipiniz kuru veya normal cilt tipinden ise lavantalı tonik ile cildinize gerçekten profesyonel anlamda bir bakım yapabilirsiniz. Kuru ciltler için Lavantalı Tonik nasıl yapılır?

A+A-

Birçok yüz toniği yüzünüzün kurumasına, pH dengesinin bozulmasına sebebiyet verebiliyor. Bunun nedeni, piyasada bulunmakta olan çeşitli toniklerin aşırı kimyasallara maruz kalması ve içlerinde doğal maddelerin neredeyse yok denecek kadar az olmasıdır.

Lavanta da cildinizde bu gibi etkileri asla bırakmayacak ve cildinizi doğal bir şekilde nemlendirerek bakıma sokacak bir çeşit doğal fonksiyona sahip bir toniktir. Doğal fonksiyonlar yani bileşenler sayesinde cildinize her hangi bir zararı olmamaktadır.

Cildinizi Nemlendirir Kire Karşı Savaşır

Lavantalı tonik bir taraftan cildinizi nemlendiriyor iken yine bir taraftan da çevreden gelmekte olan kirliliklere karşı olumlu anlamda savaşmaktadır. Ayrıca limon ve lavanta sebebi ile oldukça güzel, iç açıcı bir kokuya sahiptir. Toniğin nasıl yapılacağını anlatmadan önce ihtiyacınız olan malzemeleri söyleyelim; 1 yemek kaşığı taze veya kuru lavanta çiçeği, 5 damla lavanta yağı, güvercin ağacı, 3 damla da limon yağı ayrıca bir adet de kavanoz yeterlidir. Bu malzemeleri temin ettikten sonra toniği hazırlayabiliriz. Güvercin ağacı yağını bir orta boyutta kaba koyun ve lavantayı da bu kabın içerisine koyun. Lavantadan kasıt lavanta tomurcuklarıdır.  Sonra lavanta yağını ve limon yağını da bu kaba ekleyin ve güzel bir şekilde karıştırın.

Toniğin Hazırlanma Şekli

Hazırlamış olduğunuz karışımı daha önceden hazırladığınız cam kavanozun içerisine boşaltmalısınız ve sonra da kapağını güzel bir şekilde kapatmalısınız. Asla içerisine hava almaması için kapağını güzel kapatmalısınız. Bu tam iki haftalık sürede kavanozu karanlık ve serin bir noktaya koymalısınız. Sonra toniği kullanmaya başlamadan önce karışımı kozmetik şişesinin içerisine veya başka bir şeye koyun. Toniği oda sıcaklığında saklamanız çok önem arz etmektedir. Ayrıca toniği kullanmaya başladığınız vakitten itibaren tam olarak 30 gün içerisinde kullanım süresi dolmaktadır. Alerji veya hasas cilt tipi gibi durumların olma ihtimallerine karşı da mutlaka bir cilt doktoruna gözükerek çeşitli testlerinizi yaptırmalısınız.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.