1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olmayan iller..!
Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olmayan iller..!

Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olmayan iller..!

Korona virüs salgın süreçleri içerisinde hala belirli önlemler devam etmesi için kararlar alınıyor. Yapılan araştırmalar ve testler sonucuna göre toplumdaki bağışıklık sisteminin bir hayli düşük olduğu belirlendi. Kurban bayramı içerisinde kısıtlamaların olacağı da yer aldı. Sokağa çıkma yasağı hangi şehirlere geliyor? İşte tüm detaylar…

A+A-

Bazı şehirlere bayramda sokağa çıkma yasağı geliyor…! Hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı olacak? Korona virüs salgın süreçleri içerisinde hala belirli önlemler devam etmesi için kararlar alınıyor. Yapılan araştırmalar ve testler sonucuna göre toplumdaki bağışıklık sisteminin bir hayli düşük olduğu belirlendi. Kurban bayramı içerisinde kısıtlamaların olacağı da yer aldı. Sokağa çıkma yasağı hangi şehirlere geliyor? İşte tüm detaylar…

Toplum içerisinde yer alan farklı yirmi grubun kurallara uymama durumları ile korona virüs için istenilen sonuna hala erişilemedi. Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından yapılan araştırmalara göre 153 bin test içerisinde bağışıklık sistemi beklenen oranın baya altında aldı. Konu üzerinde ülke sınırlarında yapılan açıklamalara göre uzmanlar özellik ile de İstanbul içerisinde en az yüzde yirmi beklerken yüzde üç civarında çıktığı söylendi.

Araştırma sırasında yapılan antikor testlerinin de yanı sıra o an kişilerde korona virüs var mı yok mu diye sonuçları çıkaran testler de kullanıldı. Testlerde çıkan pozitiflik oranı ise yüzde 0.25 olarak belirlendi.

Çok sayıda test yerine asıl testi uygulama

Konu hakkında farklı düşünceler geliştirildi. Bu düşünceler arasında hangi gruba test yapılırsa halk sağlığı için daha uygun olur diye tartışmalar yer alıyor. Organize sanayisi şu an genç kesimden meydana geliyor. Bunlardaki oran düşük çıktı. Rastgele olarak yapılan testlerde ise oran yine düşük kaldı. Çok test uygulamaktan ise daha çok asıl testi yapmak ve kimlere ne şartlarda yapılması gerekir bunun araştırmaları devam ediyor.

Bilim kurulu tarafından tartışmaları devam eden değerlendirmelere göre Kurban bayramı içerisinde oluşması söz konusu olan hareketliliğin önüne geçmek adına belirli kısıtlamalar olacağı eklendi. Aksi halde 15 ağustos tarihi itibari ile Kurban bayramı içerisinde meydana gelecek bulaşmaların yansımasının ortaya çıkacağı eklendi.

Bayramda kısıtlama olacak

25 Temmuz tarihine kadar vaka yoğunluk oranlarında takipler devam edece. Bu süreç içerisinde ise bayram içerisinde bazı illere kısıtlama gelecek mi gelmeyecek mi diye karar verilecek. Bilim kurulu bu durumu önümüzdeki hafta içerisinde yapacak olduğu toplantı sırasında ayrıntılı bir şekilde değerlendirecek. Ardından ise Güneydoğu ve doğu bölgelerinde bazı il, ilçe ve beldeler içerisinde bayram sırasında giriş ve çıkışlarda sınırlama olma durumları aktarıldı.

Ankara İzmir ve İstanbul içerisinde kısıtlama olmayacak

Kısıtlama kararı alınırken o ilin ne kadar yoğun bir nüfusa sahip olduğuna ve bayram nedeni ile giriş çıkışların artacağı illere göre bakılacak karar verilecek. Tabi ki salgın oranlarına da bakılacak. Bu kapsam içerisinde İstanbul, Ankara  ve İzmir için kapsama dahil bir şey yapılmayacağı fakat son günlerde yüksek bir artış olan Diyarbakır, Antep ve Urfa sınırlarında bunların söz konusu olacağı görüşmelerde yerini alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum