1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kuaför, Berber ve Sinemalar kapatılacak mı, saat kaçta açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korona Virüs Yasaklarını Açıkladı!
Kuaför, Berber ve Sinemalar kapatılacak mı, saat kaçta açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korona Virüs Yasaklarını Açıkladı!

Kuaför, Berber ve Sinemalar kapatılacak mı, saat kaçta açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korona Virüs Yasaklarını Açıkladı!

Kuaförden berbere, düğün salonlarından sinemalara kadar birçok kapanacak mı kapanmayacak mı gibi sorular gündemde yerini almaya devam ediyor. Yaşanan mart ayından bu yana kadar zorlu süreçlerden ötürü yeni yasaklar gelecek mi diye araştırmalar devam ediyor.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde korona virüs salgını ile artan vaka sayılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş bir açıklama geldi. Açıklaması sırasında geçtiğimiz akşamdan itibaren artık belirlenen yerlerin 22:00 itibari ile kapatılacak olduğu ve belirli saatlerden sonra hizmet veremeyecek oldukları açıklandı.

Şimdi dikkatleri çeken yapılar ise berberden kuaföre, düğün salonundan sinema gibi alanların son durumuna oluyor. Peki gerçekten de berberden kuaföre, düğün salonundan sinema gibi alanlar kapatılacak mı, son durum ne oldu?

Artan vaka sayılarından dolayı her geçen gün korona virüs önlemleri her an alınmaya devam ediyor. Ülkemiz salgın dönemleri sırasında farklı önlemler almaya devam ediyor. Belirli illerde kısa sürede artan vaka sayılarının bir türlü önüne geçilemiyor olmasından dolayı Cumhurbaşkanı tarafından flaş bir karar alınmasına neden oldu. Açıklaması sırasında Pazar ve marketler gibi yoğunluğun bir hayli fazlası ile yer aldığı alanlarda denetimlerin artacak olduğu aktarıldı. Bir yandan da berberden kuaföre, düğün salonundan sinemalara, yüzme havuzlarından halı sahalara gibi alanlar içerisinde de kapanış saatlerinin 22:00 olacağı belirlendi.

Korona virüs süreçlerinde önlemler belirlendi…

Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yapılan kabine toplantısının ardından belirli alanlar için açıklamalarda bulundu. Erdoğan bu süreçlerde yeni tip korona virüs salgın kapsamında geliştirilmeye devam edilen aşıların bahar ayları itibari ile vatandaşların hizmetlerine sunulacak olduğunu aktardı.

Tabi ki bir yandan da korona virüs salgını ile ilgili alınması söz konusu olan önlemlere de değinmeyi ihmal etmedi. Bu süreç içerisinde; ‘’ paket servislerinin yapıldığı alanlar hariç lokanta, restoran, kuaför, yüzme havuzu, tiyatro, düğün salonu, halı saha, konser salonu, sinema ve benzeri olan iş yerlerinin kapatılma saatleri de 22:00 olarak belirlendi. Bu saatlerin dışında hizmetlere devam edilmeyecek.

Bir yandan da yüz yüze eğitimler hakkında bilgilere yer veren sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan salgının seyir etmesi durumlarına göre ilerleyen haftalar içerisinde diğer sınıfların da değerlendirilecek olduğunu aktardı.

Gelişimlerine devam edilen korona virüs aşıları da bahar aylarından itibaren artık halk ile hizmete sunulacak olduğunu anlattı.  Bu süreç içerisinde; ‘’ aşı çalışmalarının hız kesmeden hem dünya üzerinde hem de ülkemizde devam ettiğim, yıl sonuna doğru yurt dışında üretimlerinin başarılmış olduğu aşıların ülkemizde de artık kullanılabilecek bir hale geleceğine inandığını, yerli aşı üretimleri için de son bahar sonunda artık hazır hale gelecek olduğunu ‘’ aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.