1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! O İllerde Şiddetli Kar, Buzlanma, Don, Fırtına Bekleniyor…
Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! O İllerde Şiddetli Kar, Buzlanma, Don, Fırtına Bekleniyor…

Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! O İllerde Şiddetli Kar, Buzlanma, Don, Fırtına Bekleniyor…

Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre Marmara Bölgesi’nin batı kısmı, Ege’nin kıyı bölgesi, Antalya haricinde tüm bölgelerde yağış bekleniyor.

A+A-

Güneydoğu Anadolu, Akdeniz kıyıları, Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında sağanak ve yağmur; diğer bölgelerde ise kar ile karla karışık yağmur değerlendirmeleri yapılıyor. Marmara Bölgesi’nin doğu kısmı, Doğu Anadolu’nun batı ve güneyinde, Batı Karadeniz’de, şiddetli ve bölge bölge yoğun kar tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu’nun batı kısmı, Doğu Akdeniz, Doğu ve Karadeniz’de ise sağanak ve yağmur belirtiliyor. Sabah haricinde başta gece vakitlerinde olmak üzere Marmarayla beraber kuzey, doğu ve iç bölgelerde bölge bölge şiddetli donma ve buzlanma beklentileri mevcut.

Marmara Bölgesi’nin doğusunda, Doğu Anadolu’nun batı ve güneyinde, Batı Karadeniz’de; Tokat, Gümüşhane, Kütahya, Sivas, Çankırı, Kahramanmaraş’ın yüksek kısımları, Balıkesir’in doğusu ve Toroslar’da sabah saatlerinde bekleniyor.

Ankara ve Eskişehir’in kuzey bölgelerinde bölge bölge şiddetli kar; Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon, Batman, Artvin kıyıları, Siirt ile Mardin bölgesinde şiddetli yağmura ek sağanak bildiriliyor.

Meteoroloji Uyardı!

EDİRNE 1°C

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL 2°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar il genelinde öğleden sonra Anadolu yakasında kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

SAKARYA 2°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -1°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DENİZLİ 4°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

İZMİR 2°C

Çok bulutlu

ADANA 16°C

Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 13°C

Çok bulutlu ve sabah saatlerinde doğusu yağmurlu

ANKARA 0°C

Çok bulutlu ve il genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ESKİŞEHİR 2°C

Çok bulutlu ve il genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KONYA 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -1°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DÜZCE 2°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

RİZE 16°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

TRABZON 14°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM 2°C

-391.jpg

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Marmara Bölgesi’nin doğu kesiminde, Batı Karadeniz’de Doğu Anadolu’nun batı ve güney kısımlarda; Kütahya, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Balıkesir’in doğusu, Çankırı, Toroslar mevkiisi ile Kahramanmaraş’ın yükseklerinde, sabah vakitlerinde bekleniyor.

Eskişehir ve Ankara’nın kuzey bölgelerinde şiddetli ve bölge bölge yoğun kar yağışı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Mardin, Siirt, Batman ve Artvin kıyılarında ise sağanak ile beraber yağmur bekleniyor. Vatandaşların bu nedenle ulaşımda aksama ve su baskını gibi durumlara tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Bölge Bölge Hava Durumları!

Marmara Bölgesinde çok bulutlu; doğu kesimler ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde, Tekirdağ’a bağlı olan Çorlu ilçesi ile Çanakkale’nin iç kısımlarında kar yağışlı bir hava durumu bildiriliyor. Söz konusu yağışların Balıkesir’in doğusunda, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa ve İstanbul üzerinde şiddetli bölge bölge yoğun kar yağışı şeklinde olacağı açıklanıyor.

Ege Bölgesinde de çok bulutlu bir hava durumu belirtilirken; Manisa’nın Akhisar ilçesi, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’da sabah vakitlerinde olacağı açıklanıyor. Bununla beraber öğleden sonra ve akşam vakitlerinde Kütahya ve civarının kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesinde ise Orta ile Doğu Akdeniz, sabah vakitlerinde Göller bölgesi ve Antalya ilimizin doğu kısımlarında çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu belirtiliyor. Özellikle sağanak ve yağmur şeklinde belirtilen yağışların; mevzubahis bölgenin iç kısımlarında kar şeklinde olacağı söyleniyor.

İç Anadolu Bölgesinde ise çok bulutlu bir hava belirtilirken, bölge kapsamında aralıklı vaziyette kar bekleniyor.

Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesinde de çok bulutlu hava durumları açıklanırken, bölgenin genelinde yağış bekleniyor. Bunun öğle vakitleri ardından Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin’in kıyı kesimleri ve Rize’de şiddetli ve bölge bölge sağanak ve yağmur; Gümüşhane ile Tokat civarında yoğun olmak üzere iç bölgelerde kar ile karışık bir yağmur ile kar tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise bölge genelinde yağış ve çok bulutlu bir hava belirtiliyor. Söz konusu yağış durumunun öğle vakitleri sonrasında Kilis, Gaziantep, Şırnak, Adıyaman, Batman ve Siirt’in yüksek kesimlerinde kar ile karışık yağmur vaziyetinde izleyeceği belirtiliyor.

Denizlerde Hava Durumu Nasıl?

Marmara ve Ege denizde fırtınayı andıran rüzgârlar tahmin edilirken, Akdeniz ve Batı Karadeniz’de fırtına raporlanıyor.

Karadeniz, şiddetli yağmur ve çok bulutlu vaziyette görülüyor.

Marmara denizinde ise doğu kısımlarda kuvvetli kar yağışına ek bir çok bulutlu durum izleniyor.

Ege denizinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava gözleniyor ve rüzgârın kuzeydoğu ve kuzey istikametinden, güneyinde ise kuzeybatı istikametinden 5 – 7 şiddetinde açıklanıyor. Dalgaların ise 2,0 – 3,0 metre olacağı, görüşün de iyi olacağı tahmin ediliyor.

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.