1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny, hapishaneyi 'toplama kampı' olarak kınadı
Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny, hapishaneyi 'toplama kampı' olarak kınadı

Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny, hapishaneyi 'toplama kampı' olarak kınadı

Moskova dışındaki bir ceza kolonisinde iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny, Pazartesi günü "gerçek bir toplama kampına" kapatıldığını söyledi.

A+A-

Moskova dışındaki bir ceza kolonisinde iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny, Pazartesi günü "gerçek bir toplama kampına" kapatıldığını söyledi.

Onun yorumları, Rus muhalefet figürünün cezasını Moskova'nın 85 km (53 mil) doğusundaki Pokrov'daki Pokrov'daki IK-2 hapishane kolonisinde geçireceğine dair yaygın raporların ilk teyidi idi ve bu, Rus ceza infaz kurumları arasında öne çıkıyor. özellikle katı rejim.

Navalny 17 Ocak'ta Almanya'dan döndükten sonra tutuklandı ve burada Kremlin'i suçladığı sinir gazı zehirlenmesinden 5 ay sonra iyileşti. Rus yetkililer suçlamayı reddettiler.

Geçen ay Navalny, Almanya'da iyileşirken şartlı tahliye şartlarını ihlal ettiği için iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navalny'nin cezası, uydurma olduğu gerekçesiyle reddettiği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yasa dışı olduğuna hükmettiği 2014 yılında zimmete para geçirme mahkumiyetinden kaynaklanıyor.

44 yaşındaki, orada “şiddete dair bir ipucu bile” görmediğini, ancak George Orwell'in Bin Dokuz Yüz Seksen Dört'üne kıyasla çok büyük kontrollerle karşılaştığını söyledi.

Hapishane yetkililerinin kaçma riski olarak işaretlediği Navalny, özellikle yakın bir gözetime tabi olduğunu söyledi; bu, onu gece her saat başı onu uyandıran ve yerinde olduğunu bildirmek için filme alan bir gardiyan.

"Beni hatırlayan ve beni asla kaybetmeyecek insanlar olduğu düşüncesiyle sakince uykuya geri dönüyorum," diyen alaycı mizahının bir dokunuşuyla, hapishanenin gözetleme kameralarıyla donatıldığını da sözlerine ekledi.

Kremlin eleştirmeninin tutuklanması, Rusya genelinde on binlerce kişiyi sokaklara çeken bir protesto dalgasını tetikledi. Yetkililer, çoğu para cezasına çarptırılan veya yedi ila 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan yaklaşık 11 bin kişiyi gözaltına aldı.

Rus yetkililer, ABD ve Avrupa Birliği'nin Navalny'yi serbest bırakma ve destekçilerine yönelik baskıları durdurma taleplerini reddetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.