1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kısmi kapanma için çarpıcı açıklamalar! Hafta içi ve hafta sonu yasakları için 9 gün tam kapanma kararı…
Kısmi kapanma için çarpıcı açıklamalar! Hafta içi ve hafta sonu yasakları için 9 gün tam kapanma kararı…

Kısmi kapanma için çarpıcı açıklamalar! Hafta içi ve hafta sonu yasakları için 9 gün tam kapanma kararı…

Hafta sonu ve hafta içi alınan sokağa çıkma yasaklarının ardından kritik açıklama geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sinyalleri vermişti. Tüm gözler yeniden yapılmış olan bilim kurulu toplantısında alınan kararlara çevrildi.

A+A-

Hafta sonu ve hafta içi alınan sokağa çıkma yasaklarının ardından kritik açıklama geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sinyalleri vermişti. Tüm gözler yeniden yapılmış olan bilim kurulu toplantısında alınan kararlara çevrildi. Eğer kısmı kapanma ile vaka sayılarında düşmeler meydana gelmezse ramazan bayram içerisinde bu sefer de tam kapanma olayı devreye girecek. Ramazan bayramının da dahil edilmiş olduğu 9 günlük tam kapama olayı ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

Kulislerden gelen söylentilere bakılacak olduğu zaman kısmi kapanma ile beraber vaka sayılarında düşmeler meydana gelmez ve 25 ila 30 binli rakamlara kadar inmezse ramazan bayramını da içerisine alacak 9 günlük tam kapanma devrede olacak. Beklenen gelişmeler meydana gelirse alınan tedbirlerin etkileri on günlük süreç içerisinde zaten tablolara yansıması ile dikkatleri çekecek.

Fakat bu durum olmazsa geçtiğimiz günlerde meydana gelen kabine toplantısında alınan kararlar ile daha sert ve katı kurallar devreye girecek. Şu an hedeflenmiş olan kararlar ile beraber durumlar olmazsa ramazan bayramının da içine alınacak olduğu 9 günlük tam kapanma söz konusu olacak.

İstenmeyen tedbirler gelebilir…

Uzmanlardan gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman yeni kararlar yolda. Bu kararlar incelenecek olduğu zaman;

  1. Alış veriş merkezleri de artık kapatılmalı.
  2. Güzellik merkezi, berber ve kuaförler de kapatılan merkezler arasında yer almalı.
  3. Diğer dönemlerden sonra orta son ve lise son gibi sınıflar da dahil edilerek tüm okullar kapatılmalı.
  4. Özel sektörler kısa çalışma uygulamalarına teşvik edilmesi gerekir.
  5. Kamu sektöründe çalışmaya devam eden vatandaşlar daha az saatler ile çalışması gerekir tarzında öneriler gelmeye devam ediyor.

Bilim kurulundan açıklama…

Bilim kurulu üyesi olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklaması sırasında birçok öneriye yer verdi. Bu öneriler; ‘’Alış veriş merkezleri de artık kapatılmalı. Güzellik merkezi, berber ve kuaförler de kapatılan merkezler arasında yer almalı. Diğer dönemlerden sonra orta son ve lise son gibi sınıflar da dahil edilerek tüm okullar kapatılmalı. Özel sektörler kısa çalışma uygulamalarına teşvik edilmesi gerekir.Kamu sektöründe çalışmaya devam eden vatandaşlar daha az saatler ile çalışması gerekir tarzında öneriler gelmeye devam ediyor. Aksi halde daha sorunlu günler kapıda olabilir. ‘’ şeklinde ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Recep Erdoğan tarafından gelen açıklamalar sırasında da istenen hedefler gelmezse daha sert önlemlerin gelebilecek olduğuna dair ifadeler dikkatleri çekmişti. Şu an için net bir şey söylemek mümkün olmazken ilerleyen 10 günlük süreç içerisinde eğer vaka sayıları düşmezse yeniden yapılacak kabine toplantısı ile beraber birçok önlem alınması söz konusu olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.