1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kim Yo- jong'dan ABD'ye hodri meydan! "Uykularınızı kaçıracak şeyler yapmayın"
Kim Yo- jong'dan ABD'ye hodri meydan! "Uykularınızı kaçıracak şeyler yapmayın"

Kim Yo- jong'dan ABD'ye hodri meydan! "Uykularınızı kaçıracak şeyler yapmayın"

Kuzey Kore liderinin güçlü kız kardeşi Kim Jo Yong, Güney Kore ile Amerika Birleşik Devletleri arasında devam eden askeri tatbikatları kınadığı için Kore arası işbirliğini iptal etmekle tehdit etti ve "Uykularınızı kaçıracak şeyler yapmayın" diye uyardı.

A+A-

Son dönemde dış ilişkilerde kinayeli çıkışlarıyla adından iyice daha da söz ettiren kız kardeş Kim, bölgede Çin ve Kuzey Kore'ye karşı ittifakı güçlendirme çabasındaki ABD'nin Güney Kore ile geçen hafta başlattığı ortak askeri tatbikatı hedef aldı. Sputnik'in aktardığına göre kız kardeş Kim, Rodong Sinmun gazetesinde yayınlanan açıklamasında, 'barut kokusunu kendi topraklarında yaymaya çalışan yeni ABD yönetimine bir tavsiyede' bulundu. Kim, "(Biden'ın görevde olacağı) Önümüzdeki dört yıl boyunca huzur içinde uyumak istiyorsanız daha en başından uykularınızı kaçıracak şeyler yapmamanız iyi olur" dedi.

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önceki Başkan Donald Trump döneminde başlayan ilişkilerdeki soğukluğun Joe Biden'in başkanlığına kadar genişlemesiyle Kuzey Kore'nin şimdiye kadar ABD'nin diyalog çağrılarını reddettiğini söyledi.

Lider Kim Jong Un, Trump ile üç yüksek profilli zirve toplantısı yaptı ve bir dizi mektup alışverişinde bulundu, ancak Kuzey'in nükleerden arındırmanın ön şartı olarak yaptırımların kaldırılması konusundaki ısrarı üzerine ilişkiler bozuldu.

Washington DC'de Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Biden yönetiminin ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik politikasını "kapsamlı" bir şekilde gözden geçirdiğini ve Japonya ve Güney Kore'den girdi talep etmeye devam ettiğini söyledi.

Price, "Üç taraflı istişare de dahil olmak üzere fikirlerini dikkatle dinledik," dedi. İncelemenin birkaç hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.

'Savaş tatbikatları'

Güney Koreli ve Amerikan birlikleri, koronavirüs salgını ve Kuzey ile devam eden çabalar nedeniyle bilgisayar simülasyonlarıyla sınırlı tatbikatlar ile geçen hafta ortak askeri tatbikatlara başladı.

Eyalet medyasında yer alan Kim Yo Jong, "Savaş tatbikatları ve düşmanlık asla diyalog ve işbirliğiyle gidemez" dedi.

Ortak tatbikatlar uzun zamandır Pyongyang için bir öfke kaynağı oldu ve ülke Ocak ayındaki nadir bir parti kongresinde bunların hurdaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Kim, Güney'in Eylül 2018'de imzalanan Kore arası askeri anlaşmayı ve sınır ötesi işbirliğini geliştirmeye odaklanan bir İşçi Partisi organını seçerek "daha provokatif" hale gelmesi durumunda, Kore arasındaki ilişkinin risk altında olabileceği konusunda uyardı. .
Geçen yıl Pyongyang , Güney'den gönderilen Pyongyang karşıtı broşürleri suçlayarak sınır kasabası Kaesong'daki Kore arası irtibat bürosunu havaya uçurdu . 2019 yılında bir dizi füze testi gerçekleştirdi .

Kim Yo Jong'un renkli olduğu kadar da bu açıklaması, genellikle Pyongyang'ın ABD'nin diplomatik baskısı ile gerçekte yaptıkları arasındaki eşitsizlik olarak gördüğü hayal kırıklığını ifade eden geçmiş Kuzey Kore açıklamalarıyla tutarlıdır, Stimson Center'ın 38 North müdürü Jenny Town , Reuters haber ajansına söyledi.

“Nasıl ki, mevcut anlaşmalara rağmen, özellikle Kore gündemine ilişkin olumlu eylemler, 'eski' düşmanlık ilişkisini güçlendiren eylemler sürerken çok az olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.