1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Kamu ve Özel Kurumlara KPSS Şartı Olmadan Personel Alımı! İşte Başvuru Şartları
Kamu ve Özel Kurumlara KPSS Şartı Olmadan Personel Alımı! İşte Başvuru Şartları

Kamu ve Özel Kurumlara KPSS Şartı Olmadan Personel Alımı! İşte Başvuru Şartları

Kamu ve Özelde KPSS’ siz Memur Personel Alımları Başladı! Aynı zamanda Düşük puanlı KPSSile memur alımları için de çok sayıda ilan açıklandı. KPSS P93 puan türünden dört yıllık lisans mezunu olan vatandaşlar en az 50 puan ile başvuru yapabilecekler. İşte merak edenler için konuya ilişkin detaylar...

A+A-

Özelde ve kamuda Mayıs ayı içerisinde personel alımları için ilanlar açıklanmaya başlandı. Bu kapsamda lise, ön lisans ve lisans mezunu alımları gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Düşük puanlı KPSSile memur alımları için de çok sayıda ilan açıklandı. KPSS P93 puan türünden dört yıllık lisans mezunu olan vatandaşlar en az 50 puan ile başvuru yapabilecekler. İşte merak edenler için konuya ilişkin detaylar..

KPSS’ siz Memur ve Personel Alımları

Kamuda çalışmak için genellikle KPSS sınavına girmek ve alınan puan türüyle tercih yapmak gerekiyor. Ancak bilişim kadrolarında KPSS şartı aranmadan başvurular gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda başvurularını gerçekleştirilen adayların KPSS puanları 70 olarak kabul edilmektedir. Yine vatandaşların habere ilişkin olarak en çok merak ettikleri konulardan birisi de KPSS’siz memur ve personel alımı konusudur. Yine bu kapsamda kamu üniversite hastanelerinde yapılacak olan işçi alımlarında ve Kamu hastanesi işçi alımlarında da KPSS şartı aranmayacaktır. Böylelikle de 5865 sürekli işçi KPSS şartı aranmadan kadroya alınabileceklerdir.

Bekçi, Polis ve Asker Alımları Yapılacak!

Vatandaşların Mayıs ayı içerisinde en çok ilgilerini çeken konulardan bir tanesi de bekçi, polis ve asker alımları konusudur. Mayıs ayı içerisinde asker alım ilanlarında Milli Savunma Bakanlığı askeri personel alımlarını açıklayacak mı diye ilgilenen vatandaşlar oldukça merak ediyor. Başka bir konu olarak bekçi ve polis alımları için de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından yeni alımlar için açıklama bekleniyor.

Kamu Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kamuda çalışmak adına başvuru yapabilmek için öncelikle T.C vatandaşı olmak gerekmektedir. Bununla birlikte gerekli yaş şartını sağlamak ve 657 sayılı devlet kanununun 48. Maddesindeki genel şartları da sağlamak gerekmektedirler. Kamuda personel alımıbaşvuru yapmak isteyen vatandaşların öncelikle gerekli bütün şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartlar genel anlamda şu şekildedir:

  • 18 yaşını doldurmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Mahkûmiyet kaydı bulunmamak
  • İstenilen tecrübe şartlarını taşımak
  • KPSS sınavında istenilen şartları taşımak
  • Özel başvuru şartlarına sahip olmak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler