1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Kakao Yağının Cilde Etkileri Nelerdir?
Kakao Yağının Cilde Etkileri Nelerdir?

Kakao Yağının Cilde Etkileri Nelerdir?

Kakao yağı antioksidan fonksiyonu sunduğu için kozmetik yüz bakım ürünlerinde oldukça sık bir şekilde kullanılır. Kakao yağının Cilde altın etkilerini sizler için derledik.

A+A-

Kakao ağacının yemişlerinden faydalanılarak alınmakta olunan kakao yağı uzun zaman boyunca kullanılabilmesi olasıdır. Ayrıca son kullanma tarihi de kakao yağlarının oldukça uzun oluyor.

Kakao yağı antioksidan fonksiyonu sunduğu için kozmetik yüz bakım ürünlerinde oldukça sık bir şekilde kullanılır. Bir diğer özelliği de nemlendirme fonksiyonudur ve yine cilt yaralarını önemli oranlarda iyileştirdiği bilinenler arasında yer alıyor.

Kakao yağının nemlendirici özelliğine gelirsek cilde sürüldüğü zaman nemi kaybetmesini  önemli oranlarda engeller ve nemin saklanabilmesi için bir nevi kalkan oluşturmaktadır ki bu da son derece iyi bir şeydir. Cilt yaralarını da oldukça hızlı bir şekilde iyileştirdiğini söylemiştik.

E Vitamini İçeriyor Cildi Besliyor

Cildin sürekli olarak nemli ve yumuşak bırakılmasını sağlayan kakao yağı yine E vitamini de içerdiği üzere cildi beslemekte olan yağların arasında yer almaktadır. Özellikle de hassas olan ciltleri tahriş eden çeşitli nemlendiricileri kullanacağınıza kakao yağını kullanın daha iyi.

Yine kakao yağı özellikle de yaralar için kullanılmalıdır. Tahriş olan cildinizi yatıştıran bir özelliği var. Kuru olan ciltleri de nemlendirme özelliği sayesinde kuru cilt tipleri ve normal cilt tipleri de kakao yağını mutlaka kullanmalıdır.

Ameliyat sonrasında oluşan çeşitli ameliyat yaralarında, kesiklerde ve birçok cilt yaralarına da oldukça iyi geldiği biliniyor. Yanıklarda da kakao yağını kullanabilmeniz oldukça mümkündür. Bu nedenle her insanın mutlaka evinde 1 adet kakao yağını barındırması oldukça önemlidir.

Dudak Çatlaklarına Birebir

Eğer dudaklarınız çatlamışsa kakao yağını kullanmanız çok iyi gelecektir. Kuru hava, rüzgar ve soğuğa karşı olarak dudaklar zamanla çatlamaktadır. Yine bu çatlakları önleyebilmeniz açısından gün içerisinde bir iki kez kakao yağını dudaklarınıza sürün ve yine dudaklarınız kuruduklarında tekrar sürmeniz önemlidir.

Kakao yağı oldukça önemli olan bir antioksidandır. Serbest olan radikaller hücrelerimize çok yüksek oranlarda zarar veriyorken bunlar cilt hücreleri olduğu için yaşlanmanızda olasıdır. Yine kakao yağından ziyade bitter çikolatayı da sürekli olarak tercih etmeli ve tüketmelisiniz. Bu sayede hem dıştan hem de içten kakaonun mucizevi etkileri ile tanışabilmeniz mümkün olacaktır.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.