1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşten Çıkarılan Vatandaşlar Müjde! Devletten 2354 TL’ye Kadar Maaş
İşten Çıkarılan Vatandaşlar Müjde! Devletten 2354 TL’ye Kadar Maaş

İşten Çıkarılan Vatandaşlar Müjde! Devletten 2354 TL’ye Kadar Maaş

Yasalarda belirlenmiş olan şartlara uygun olduğu takdirde; bazı kişiler işsiz kaldıkları dönem belirli miktarda işsizlik maaşı alacak. İşsizlik maaşı, brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır ve İŞKUR tarafından ödenir. Peki işten çıkarılanlara devletten yardım nasıl verilecek, şartlar nelerdir?

A+A-

İşsizlik maaşından yararlanabilmek için, kişinin belirli şartları karşılaması gerekir. Ayrıca işsizlik maaşı başvurusu için İŞKUR şubelerinden birisine gidebilir, ya da e-Devlet işsizlik ödeneği başvurusu alanından başvuru yapabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları Nedir?

Düzenli olarak çalışan ve işsiz kaldıktan sonra devlet tarafından verilen maaşa, işsizlik maaşı denir. İşsizlik maaşı başvurusu e-Devlet ya da İŞKUR’un resmi internet sitesinden yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra, size en yakın konumda olan İŞKUR şubesine TC kimlik kartı ile giderek de başvuru yapabilirsiniz. Fakat bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli husus, işsiz kaldıktan sonraki ilk 30 gün içerisinde başvuru yapmanızdır. Peki, işsizlik maaşı başvurusu için gerekli şartlar nelerdir?

İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları

  1. Kişinin işten çıkartılmış olması. İstek, kusur ya da istifa bu kapsamda değildir.
  2. İş sözleşmesinin bitmesinden sonra, 120 gün boyunca iş sözleşmesine sadık kalmak.
  3. Sözleşmenin iptal edilmesinden önceki son 3 yıl içerisinde minimum 600 gün işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması.
  4. İş sözleşmesinin feshinden sonraki 1 ay içerisinde kişinin, en yakınında bulunan İŞKUR şubesine gitmesi ya da İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

İşsizlik Maaşı Nereden Alınır?

İşsizlik başvurusu alabilmek için, öncelikle başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra başvuru durumunu e-Devlet adresinden kontrol etme imkanı bulunmaktadır. İşsizlik ödeneği almaya hak kazanan ve şartları yerine getiren kişiler, her ayın 5’inde düzenli olarak aylık işsizlik maaşı ödemesi alırlar.

Ayın beşinde yapılan ödemeyi daha erken bir tarihte alabilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapılması gerekir. İşsizlik ödeneği alan kişiler; herhangi bir PTT bankası şubesine giderek; TC kimlik kartı ile maaşlarını alabilirler.

Güncel İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik maaşı, brüt asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. 2020 yılında asgari ücretin zamlanması ile beraber; güncel işsizlik maaşının ne kadar olduğu da netleşti. 2020 yılı içerisinde en düşük işsizlik maaşı ödemesi 1.177 TL, en yüksek maaş ise 2.354 TL oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum