1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul'da eğitim uçağı düştü. Olay yerinden son dakika haberleri...
İstanbul'da eğitim uçağı düştü. Olay yerinden son dakika haberleri...

İstanbul'da eğitim uçağı düştü. Olay yerinden son dakika haberleri...

İstanbul Hazerfan Havalimanında uçuşa hazırlanan eğitim uçağı, Büyükçekmece Gölü civarında tam kıyıya düştü. Uçak pilotunun yaralandığının ve durumunun ağır olduğunun bilgisi geldi. İstanbul valiliğinden gelen açıklamaya göre kazanın ana nedeninin motor arızasından olduğunu söylerken, görgü tanıkları düştükten sonra bir patlama ya da yangın çıkmadığını söylediler.

A+A-

Kazaya şahit olanlardan Mehmet Mert; eğer manevra yapamasaydı TEM otoyoluna düşeceğini bildirdi.

Büyükçekmece'de bulunan Hazerfan Ahmet Çelebi Havalimanından havalanan özel bir şirkete ait olan eğitim uçağı 10:56'da, inişe geçtiği süreçte motorda meydana gelen arızadan dolayı düştü. Kazada sadece pilot yararlanırken, itfaiye ekipleri tarafından halat ipiyle beraber çıkarıldı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleye olay yerinde başlarken çağrılan hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

İstanbul valiliğinden açıklama geldi...

İstanbul valiliğinden de düşen eğitim uçağına ilişki olarak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanında bugün sat 10:56’da havalanan eğitim uçağının özel bir şirkete ait olduğu belirtildi. Aynı zamanda ilk alınan bilgiler ışığında uçağın 11:05’te havaalanı yakınları da düştüğü ifade edildi. Uçağın düşmesi ardından olay yerine hemen güvenlik, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği, ardından da uçağın pilotaj lisans öğrencisi olan B.N’nin yaralı olarak kurtarıldığı söylendi. Araçla ulaşımın mümkün olmaması sebebiyle alana bir ambulans helikopterin sevk edildiği ifade edilirken konuyla ilgili soruşturmanın da başlatılmış olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları olay hakkında konuştu…       

Kazayı gören görgü tanıkları da olay hakkında konuştu. Kazayı gören Uğur Ünver, yetkililerin ve olay yerine giden ekiplerin görüntüsü hakkında profesyonel bir müdahale gerçekleştiğini belirtti. Yine görgü tanıklarından birisi olan Mehmet Değirmenci de olayın 11:00-11:05 suların olduğunu düşündüğünü, uçağın burnunun toprağın içine girmiş olduğunu gördüğünü söyledi. Aynı zamanda uçağın düşmesi ardından 11:07 gibi görüntüleri çektiğini de yangınla ilgili hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Son olarak görgü tanığı olan Mehmet Mert de olay hakkında konuştu. Mehmet Mert, viyadükten geçerken uçağın sağa doğru kaydığını gördüğünü söyledi. Uçağın nereye düştüğünü görmediğini, uçak havadayken düşmek üzere olduğunu ve eğer manevra yapmasaydı TEM’e düşeceğini söyledi.

Uzmanlardan değerlendirme yapıldı…

Emekli hava pilot korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş konu hakkında değerlendirmede bulundu. ‘’ Eğitim uçaklarının uçuşlarının iki kişilik olduğunu – bir öğretmen bir de öğrenci bulunduğu – Hezarfen Havalimanının sadece bunun için kullanılıyor olduğunu – pilotların belirli bir süre yol kat etmeleri gerektiğini ve bundan sonra yola tek çıkabildiklerini – kişinin yaptığı doğruların ve yanlışların belirlendiği – hava kuvvetlerinde pilot olmayı başarmak için 24 civarında uçuş kontrolüne tabii tutulmak – her ay uçuşlardan yani bir sınavdan geçtiklerini – orası da Hezarfen’e çok yakın olduğunu – olaylarla SHGM sorumlu olduğunu – genel olarak şirketlerin eğitimlerine devam ettikleri alan olarak ‘’ açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.