1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR Çalışmayan Ev Hanımlarına Düzenli Ödeme Yapacak! 2400 TL aylık ödeme başvurusu için vatandaşlar birbirini ezdi!
İŞKUR Çalışmayan Ev Hanımlarına Düzenli Ödeme Yapacak! 2400 TL aylık ödeme başvurusu için vatandaşlar birbirini ezdi!

İŞKUR Çalışmayan Ev Hanımlarına Düzenli Ödeme Yapacak! 2400 TL aylık ödeme başvurusu için vatandaşlar birbirini ezdi!

Mart ayında korona virüs salgınının tüm dünyadan sonra ülkemize gelmesi maddi anlamda büyük sorunlar olmasına neden oldu. Ekonomi üzerinde bu denli meydana gelen daralmalardan dolayı maddi geliri düşük olan vatandaşlar çok olumsuz olarak etkilendiler.

A+A-

Sosyal devlet anlayışı olan bir devlete sahip olduğumuz için de birçok konuda nakdi yardımlar sunulmaya devam ediyor. İŞKUR aracılığı ile gelen yardımlar karşısında herkes çok da olmasa rahat edebilecek. İŞKUR günlük 80 lira olarak bir ayda kadınlar için tam 2400 TL ödeneklerine devam ediyor.

İŞKUR çalışmayan anneler için her an farklı imkanlar sunmaya devam ediyor. Geçirilen bu zorlu süreçlerde herkes rahat edebilsin ve maddi anlamda bu denli sorun yaşamasın diye çok önemli bir yardım daha geliyor. Başvuru yapan kadınlar için işsiz olarak kendilerini göstermesi ve işsiz bir şekilde İŞKUR üzerinde kayıtlarının bulunması gerekir. Son 3 aylık zaman diliminde uzun vadeli bir şekilde sigortalı işte çalışmamış ya da prim ödememiş olan kadınların faydalanma hakları bulunuyor. Her ne kadar büyük bir kesim bu durumu bilmiyor olsa bile birçok kadın tarafından da biliniyor.

Günlük 80 TL zaruri gider…

İŞKUR tarafından aranan şartları yerine getiren tüm kadınlar başvuru yaparak her gün düzenli bir işe sahip olabilir ve ardından aylık 2400 TL günlük 80 TL ödemelerden alabilir. 31 çeken aylarda 2480 TL ödemeler yapılacak. Tam 3 ay boyunca yararlanma hakları verilen bu yardımdan bir kadın tam 7200 TL nakdi destek alabilecek. Tabi ki bir nebze de olsa bu zorlu günlerde herkesin rahat etmesi için gerekli olanakları sunacak.

Söz konusu olan durumlardan yararlanmak için kadınların kesinlik ile çalışmıyor ve son 3 aydır en ufak bir şekilde sigorta primlerinin ödenmiyor olması gerekir. İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olan kadınlar ister online olarak web sitelerinden isterseler de en yakın İŞKUR birimlerine giderek yüz yüze kayıt olma hakları da bulunur. Bu şekilde herkes maddi anlamda biraz da olsa rahat etmenin tadına varacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler