1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Neleri Tüketmeliyiz?
Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Neleri Tüketmeliyiz?

Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Neleri Tüketmeliyiz?

Kişilerin kendilerine özen göstermeleri, yediklerine ve içtiklerine ayrıca kullandıkları malzemelere de dikkat etmeleri önemli ölçüde önem arz eder. Peki ne tüketmeli? Neleri tüketmemeliyiz?

A+A-

Özellikle bayanlar cilt bakımlarına önemli oranlarda özen göstermekteler. Parlak ve oldukça pürüzsüz bir cilde sahip olmayı tercih etmektedirler. Yine bu her daim kendi başına olamaz. Kişilerin kendilerine özen göstermeleri, yediklerine ve içtiklerine ayrıca kullandıkları malzemelere de dikkat etmeleri önemli ölçüde önem arz eder. Peki ne tüketmeli? Neleri tüketmemeliyiz?

Parlak ciltler için sebzeler son derece gereklidir. Çeşitli sebzelerin cilt besleme konusunda ve daha parlak bir cilde sahip olma konusunda etkili olduklarını biliyoruz. Bu besinlerden biraz bahsedelim.

Cilt İçin Önemli Sebzeler

Ispanak: cildinizi çok daha parlak yapan sebzelerdendir. Ispanağı haşlayıp veya salatalara katıp tüketebilmeniz yeterlidir. Aynı oranda ıspanak maskesi de yapabilir ve yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca havuç da cildinize faydalı olan, çok daha parlak bir cilt için yeterlidir.

Havuç, Brokoli: Özellikle de kış zamanlarında bolca havuç yenmelidir. Brokoli de cildimiz açısından önemli sebzelerden. Cildin yenilenebilmesi ve nemli kalabilmesine olanak tanımaktadır ve cilt kuruluğunu da önemli oranlarda önlemektedir. Özellikle de hafif yağlı olarak hazırlanan brokolileri tüketmeniz önemlidir. Yine taze fasulye ve fesleğen cildinize fayda sağlayan ürünlerdendir. Bu gıdaları tüketebileceğiniz üzere yine maske olarak da cildinize uygulayabilirsiniz. 

Fesleğen: Cildiniz için fesleğenin çok faydası bulunuyor. Cilt hücrelerinin yenilenmelerini sağlamaktadır. Bununla beraber pürüzsüz ve oldukça parlak cilde sahip olursunuz. Yine bu sezeler cildinizin bakımı açısından önemli sebzelerdendir. Bunların dışında da çeşitli sebzelerin cildiniz açısından faydası olduğunu bilmelisiniz.

Hangi Meyveleri Tüketmeliyiz?

Işıltılı bir cilde sahip olabilmek isteyenlerin bu sebzeleri bolca tüketmeleri oldukça önemlidir ve hazırlamış oldukları maskeleri de kullanmaları gereklidir. Biraz da cilde oldukça iyi gelmekte olan ve ışıltılı cilde sahip olmanızı sağlayan meyveleri söyleyelim. Kayısı, papaya, mango, şeftali gibi meyveler cildiniz için oldukça fayda sağlayan meyvelerdendir. Bu meyveleri direkt şekilde tüketebilirsiniz veya meyve salatalarına da katarak faydalanabilirsiniz. Yine meyve suları olarak da kullanabilirsiniz. Yoğurt gibi gıdalar ile de karıştırabilir ve bu meyveleri tüketebilirsiniz. Yine bütün bunları yapamayanlar da pastalara bu meyveleri koyarak tüketebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.