1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İş Bankası, Emeklilere Rekor Promosyon Ödemesi yapacak! 5 Gün İçinde Hesaplarında Olacağını duyurdu!
İş Bankası, Emeklilere Rekor Promosyon Ödemesi yapacak! 5 Gün İçinde Hesaplarında Olacağını duyurdu!

İş Bankası, Emeklilere Rekor Promosyon Ödemesi yapacak! 5 Gün İçinde Hesaplarında Olacağını duyurdu!

Türkiye'nin en büyük özel bankası Türkiye İş Bankası emekli müşterilerine yönelik kampanyasını yeniledi. Yeni ücret yapısıyla birlikte EYT'ye hak kazananlar da yararlanabilecek. 28 Şubat'taki meclis oturumunda onaylanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan EYT yönetmeliği yasalaştı ve 2,25 milyon vatandaşa emekliliğin kapısını aralayacak.

A+A-

Türkiye'nin en büyük özel bankası Türkiye İş Bankası emekli müşterilerine yönelik kampanyasını yeniledi. Yeni ücret yapısıyla birlikte EYT'ye hak kazananlar da yararlanabilecek. 28 Şubat'taki meclis oturumunda onaylanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan EYT yönetmeliği yasalaştı ve 2,25 milyon vatandaşa emekliliğin kapısını aralayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuruları resmi olarak kabul edilen EYT başvuru sahipleri, Nisan ayında ilk emekli maaşlarını almaya hak kazanacak.

Yeni EYT faydalanıcılarının sisteme eklenmesiyle birlikte Türkiye'deki toplam emekli sayısı 15 milyonu aşacak. Bankalar, daha önce promosyon ödemesi almayan 2,25 milyon EYT'liyi kendi müşterisi yapmak için seferberlik ilan etti.

Promosyon yarışı bankaların sunduğu tutarlarda art arda artışlara yol açarken, özel bankalar kampanyalarıyla kamu bankalarını geride bıraktı. Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, emekli maaşını 3 yıllığına bankadan almayı taahhüt eden emeklilere kesenin kapılarını sonuna kadar açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, ilk aylığı nisan ayında ödenecek olan emeklilere ilk ay sürpriz çifte ödeme yapılacak. Emekliler, birbirini takip eden aylarda yüksek promosyon ödemelerinin yanı sıra Nisan ayında bayram ikramiyesi almaya da hak kazanacak.

Peki, emekliler nisan ayında promosyon ödemesi olarak ne kadar alacak? Milyonlarca vatandaşın aklını kurcalayan bu soru şimdi netlik kazandı. Tüm bankalar emekli müşterileri için kampanyalarına devam etse de İş Bankası ödenen tutarda liderliğini sürdürüyor. Emekli maaşı miktarı arttıkça bankanın sunduğu promosyon ödemeleri de artmaktadır. İş Bankası'ndan yapılan resmi açıklamaya göre 2023 yılında emekli müşterilere yapılacak promosyon ödemeleri şu şekilde:

3.500 TL'ye kadar (3.500 TL hariç) alanlar 4.500 TL alacak.
Emekli maaşı 3.500 TL ile 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL alacak.
Emekli maaşı 7.500 TL ile 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL alacak.
Emekli maaşı 10.000 TL'yi geçenler 7.500 TL alacak.
Promosyon ödemesi dışında çok sayıda hizmet sağlanacaktır. Üç yıl boyunca emekli maaşını İş Bankası'ndan almayı taahhüt eden emekliler, promosyon tutarını ilk emekli maaşlarını aldıktan sonra en geç üç gün içinde banka hesaplarında görebilecekler. Halihazırda İş Bankası müşterisi olan EYT'liler, mobil bankacılık, internet şubeleri veya İş Bankası şubeleri aracılığıyla hızlı bir şekilde emeklilik promosyonu başvurusunda bulunabilirler.

İş Bankası'nın emekli müşterilerine sağladığı avantajlar sadece nakit promosyonlarla sınırlı değildir. Emekliler de birçok bankacılık hizmetinde imtiyazlı haklara sahip olacak. Kredi kartı borçları veya limitleri ne olursa olsun herhangi bir kart ücreti ödemeyecekler, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye tabi olmayacaklar. Ayrıca emekli müşterilerin gelir tablosu göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelikleri olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler