1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki kadını birden hamile bırakınca cezaevi fena karıştı! Kadınlar koğuşunda kalıyordu...
İki kadını birden hamile bırakınca cezaevi fena karıştı! Kadınlar koğuşunda kalıyordu...

İki kadını birden hamile bırakınca cezaevi fena karıştı! Kadınlar koğuşunda kalıyordu...

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde dünya basınında geniş yankı uyandıran bir olay yaşandı. Düzenleme kapsamında trans birey 27 yaşındaki Demi Minor, kadın cezaevinde kalmaya karar verdi. Ancak iki kadın mahkumu hamile bırakması üzerine ortalık bir anda karıştı.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde dünya basınında geniş yankı uyandıran bir olay yaşandı. New Jersey’de geçen yıllarda mahkumların tercih ettikleri cinsiyetler göz önünde tutularak istedikleri hapishanede kalmasına izin veriliyordu.

Düzenleme kapsamında trans birey 27 yaşındaki Demi Minor, kadın cezaevinde kalmaya karar verdi. Ancak iki kadın mahkumu hamile bırakması üzerine ortalık bir anda karıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusunda New Jersey eyaletindeki Edna Mahan Kadın Islahevi’nde kalan trans birey Demi Minor, iki kadın mahkumu hamile bıraktıktan sonra ülkenin gündemine yerleşti. Erkek mahkumların bulunmadığı ve sadece kadınların yer aldığı bir koğuşta kalan Minor, 30 yıl cinayetten ceza almıştı.

Cinsiyet kimliğine göre kadın cezaevinde kalmaya karar veren Minor, kadın mahkumlardan ikisi ile cinsel ilişkiye girdi ve mahkumların hamile kalması üzerine cezaevi bir anda karıştı. Yetkiler mahkumlar arasında rızaya dayalı cinsel ilişkinin dahi yasal olmadığını dile getirdi.

27 yaşındaki Minor, kadın cezaevinden Burlington County'deki genç yetişkinler için bir hapishane olan Garden State Gençlik Islah Tesisine gönderildi.

New Jersey Ceza İnfaz Kurumu sözcüsü Dan Sperrazza, Garden State Hapishanesi’nde halihazırda üç trans kadının barındığını ve mahkumların yaşların 18 ila 30 arasında değiştiğini söyledi. Birimi sözcüsü,yaptığı açıklamada trans birey Minor'un yeni cezaevinde korunaklı özel bir bölüme yerleştirildiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.