1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki bakan'dan flaş açıklama okullar ne zaman açılacak?
İki bakan'dan flaş açıklama okullar ne zaman açılacak?

İki bakan'dan flaş açıklama okullar ne zaman açılacak?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle okullarda yüz yüze eğitime 30 Nisan’a kadar ara verilmişti. Alınan bu kararın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitimlerine EBA TV ile evlerinden devam etmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gün gün açıkladığı koronavirüs tablosuna göre Türkiye’de koronavirüs vakaları gözle görülür bir şekilde düşmeye başladı.

A+A-

MEB Bakanı Ziya Selçuk okullarda eğitime 30 Nisan’a kadar ara verildiğini açıklamıştı. Koronavirüs sebebiyle 16 Mart’tan beri kapalı olan okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Ziya Selçuk yaptığı açıklama da bu kararın Bilim Kurulu ile birlikte alınacağını vurgulamıştı. Peki okullar ne zaman açılacak? Ziya Selçuk ne zaman açıklama yapacak? İşte okulların durumunda yaşanan son gelişmeler..

Koronavirüs vakalarının azalmasıyla birlikte veliler ve öğrenciler okulların belirtilen 30 Nisan'da açılıp açılmayacağını merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak, tatil uzatılacak mı? İşte okulların açılma tarihiyle ilgili yaşanan son gelişmeler...

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu hafta içinde katıldığı canlı yayında okulların açılma tarihi ile ilgili Eylül ve Ekim aylarını dikkate aldıklarını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak kararları tek başlarına almadıklarını vurgulayan Selçuk, Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket edeceklerini belirtmişti. Okulların ne zaman açılacak, Okullar 30 Nisanda açılacak mı? Sorularının yanıtını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yapacağı toplantı sonrası açıklığa kavuşacak. Okulların açılma, tatilin uzatılması durumunu bu hafta içinde karara bağlayıp açıklanması bekleniyor.

OKULLARIN DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kabinenin diğer üyeleri, video konferans yöntemiyle  katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlarla yaptığı kabine toplantısında, okulların 30 Nisan’da açılıp açılmaması, tatil kararının uzatılması da görüşüldü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında yeni alınan tedbirleri açıkladığı konuşmasında okulların açılma tarihiyle ilgili açıklama yapmadı. Okulların durumunun Bilim Kurulu tavsiyesi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ortak yapacağı toplantı sonrası netleşmesi bekleniyor.

"MAYIS HAZİRAN AYLARINI ÖNEMSİYORUZ

Ziya Selçuk okulların açılma tarihi ile ilgili yaptığı açıklamaların tümünde Bilim Kurulunun tavsiyelerini işaret etti. Son yaptığı açıklamada telafi eğitimi için  Mayıs ve Haziran aylarını değerlendirmenin önemini vurgulayan Selçuk” Diyelim ki bu tür bir durum söz konusu olmadı. O zaman bizim için Temmuz ve Ağustos ayları, daha çok tatil olarak değerlendirmek istediğimiz aylar. O nedenle ağırlıklı olarak Mayıs, Haziran aylarını çok önemsiyoruz. Bu senaryo gerçekleşmezse Eylül ve Ekim ayları bizim açımızdan çok kritik." dedi.

“KISA ZAMANDA PAYLAŞILACAK”

Her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarının altını çizen Selçuk okulların açılma tarihi ile ilgili “ Bu belirsizliğin sürmesini istemiyoruz. Bir an önce netleşmesi için çaba gösteriyoruz.”dedi. Açıklamasının devamında önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini belirten Selçuk “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreçler yeniden masaya yatırılacak ve çok kısa bir zamanda kamuoyu ile bunu paylaşma imkanımız olacak"dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk koronavirüs vakalarının  görülmesinin ardından Kabine Toplantısı sonrası okulların durumu ile ilgili yaptığı açıklamada  Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini çok önemsediğinin altını çizmişti. İşte Cumhurbaşkanın okulların edilmesi hakkındaki düşünceleri;

“Doğrusu Bilim Kurulu'yla da bir görüşüp yani gönlüm Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var.”

LİSE ÖĞRENCİLERE SORU DESTEK PAKETİ 

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimlerine lisede devam eden öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan “Soru Destek Paketi”ni erişime açtı. MEB Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada öğrencilerin belirsizlik duygusuna kapılmadan, eğitimlerine devam edebilmelerinin  çok önemli olduğu vurgulayarak “  Bunun için ne gerekliyse yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki soru destek paketlerini ünite bazında hazırlayacağız. Böylece öğrencilerimiz eksiklerini daha iyi görme ve telafi etme imkanı bulacak' dedi.

AKADEMİK DESTEK SİSTEMİ BEĞENİ TOPLADI
Milli Eğitim Bakanlığının geliştirdiği dijital eğitim platformu EBA’da 11. ve 12. sınıflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak barından Akademik Destek Sistemi (ADES) öğrenciler tarafından oldukça fazla beğenildi. YKS (üniversite) sınavına en verimli şekilde hazırlanmak isteyen adaylar  ADES’i tercih etti. Akademik Destek Sistemine kayıt olup kullanan öğrenci sayısı son bir ay içinde 828 bin oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.