1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. İhtiyaç sahibi ailelere özel 1.250 TL destek ödemesi yapılacak... Aile destek parası ne zaman yatıyor? Aile destek ödemeleri ne kadar yatacak?
İhtiyaç sahibi ailelere özel 1.250 TL destek ödemesi yapılacak... Aile destek parası ne zaman yatıyor? Aile destek ödemeleri ne kadar yatacak?

İhtiyaç sahibi ailelere özel 1.250 TL destek ödemesi yapılacak... Aile destek parası ne zaman yatıyor? Aile destek ödemeleri ne kadar yatacak?

Vatandaşların ekonomik zorluklarla başa çıkabilmesi için yapılan devlet destek ödemeleri Nisan ayında da devam ediyor ve ihtiyaç sahibi ailelere belirli dönemlerde para yardımı sağlanıyor. Özellikle Nisan ayında gerçekleştirilecek aile ödemeleri, meraklı bakışların odağı haline geldi. Devletin bu destek ödemeleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Vatandaşların ekonomik zorluklarla başa çıkabilmesi için yapılan devlet destek ödemeleri Nisan ayında da devam ediyor ve ihtiyaç sahibi ailelere belirli dönemlerde para yardımı sağlanıyor. Özellikle Nisan ayında gerçekleştirilecek aile ödemeleri, meraklı bakışların odağı haline geldi. Devletin bu destek ödemeleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar ise aşağıda yer almaktadır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Devletin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği destek ödemeleri, özellikle ihtiyaç sahibi aileler tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu ödemeler için başvuran hak sahipleri, ödemelerin ne zaman yapılacağına dair merak içinde bekliyorlar. Heyecanla beklenen haber ise sonunda geldi; Aile Destek ödemeleri önümüzdeki hafta içinde hesaplara yatırılacak.

AİLE DESTEK ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Nisan ayı başıyla birlikte ihtiyaç sahibi aileler de merakla bekledikleri destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladılar. Henüz net bir açıklama olmasa da, Aile Destek ödemelerinin yakın bir zamanda hesaplara yatırılması bekleniyor. Sonunda beklenen haber geldi; ödemelerin 15 Nisan itibariyle yatması planlanıyor. Bu haber, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek ödemeleri, Bakanlık tarafından gelir düzeyine göre belirleniyor ve bu ödemelerin tutarı oldukça merak ediliyor. Gelir düzeyine göre değişen ödeme tutarları şu şekilde belirlenmiştir: Geliri 450 TL ve altında olan hak sahipleri, 1250 TL'lik ödeme alacaklar. Geliri 450 TL'den fazla olan ancak 911,15 TL'den az olan hak sahipleri ise 1100 TL'lik ödeme alacaklar. Bu detaylar, ihtiyaç sahibi ailelerin merakını giderecek nitelikte.

BAKAN DERYA YANIK AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerde, Bakan Derya Yanık'tan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, Ocak ayı memur maaş katsayısına yapılan düzenleme sonrası sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ödemelere de zam yapıldığı duyuruldu. Bu zamdan etkilenecek ödemeler arasında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek yer alıyor. Yaşlılık aylığı 1.997 TL'ye, %40 ile 60 arasında engelli aylığı 1.594 TL'ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL'ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL'ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL'ye yükseldi. Bakan Yanık, "Yeni düzenleme ile birlikte sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artırarak hak sahiplerimize yansıtacağız." dedi. Bu gelişmeler, ödemeleri bekleyen vatandaşlar arasında büyük bir merak uyandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler