1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İçişleri bakanlığı, 81 ile korona genelgesi gönderdi! Tüm illerde cadde ve sokaklarda artık o yasak geçerli…
İçişleri bakanlığı, 81 ile korona genelgesi gönderdi! Tüm illerde cadde ve sokaklarda artık o yasak geçerli…

İçişleri bakanlığı, 81 ile korona genelgesi gönderdi! Tüm illerde cadde ve sokaklarda artık o yasak geçerli…

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliği korona tedbirleri için genelge yayınladı. Solunum yolu ile insanlara kolay bir şekilde bulaştığı belirlenen korona virüs salgını önlemek için planlamalara devam ediyor. Özellik ile de insanların bir hayli kalabalık olduğu alanlar içerisinde cadde ve sokak gibi sigara içmek için maskelerini çene altlarına indiren ve yanlış kullanım sergileyen vatandaşlara geldi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliği korona tedbirleri için genelge yayınladı. Solunum yolu ile insanlara kolay bir şekilde bulaştığı belirlenen korona virüs salgını önlemek için planlamalara devam ediyor. Özellik ile de insanların bir hayli kalabalık olduğu alanlar içerisinde cadde ve sokak gibi sigara içmek için maskelerini çene altlarına indiren ve yanlış kullanım sergileyen vatandaşlar için geldi.

Artık yarın gün itibari ile özellik ile insan kalabalıklarının olduğu valilik ve kaymakamlıklar kapsamında cadde ve sokaklarda, en çok da trafiğe kapalı olan alanlarda, ihtiyaç gereksinimi olan meydanlar, toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda her ne olur ise olsun sigara içmek yasak olacak.

Kısıtlamalar hız kesmeden devam ediyor…

65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların sokağa çıkmaları konusunda meydana gelen uygulama sırasında il bazlı olarak yapılacak analizler ise il hıfzıssıhha kurulları tarafından belirlemeleri yapılacak.

Valilik kapsamında salgının seyrine göre anlık olarak takip edilmesi gereken hasta ve temaslı olan kişilerin yanı sıra; ağır hasta, entübe ve vefat sayılarında meydana gelen artış durumlarına göre 10:00 ve 16:00 arasında sokağa çıkmalarına izin verilecek. Bu saatlerin dışında kalan süreçlerde kısıtlamalar meydana gelecek ve vatandaşlar sokağa çıkamayacaklar.

Gelişmelere paralel olarak alınacak karar ile beraber belirli aralıklar ile gözden geçirilmesi gereken kriterler ile iyileşme adımları meydana gelirse kısıtlamalar aynı usul ile kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum